Dvadsaťminútová smršť ich úplne zdecimovala

V akcii. Po zranení sa znovu objavil v majstrovskom zápase i Ján Goga (vpravo).
V akcii. Po zranení sa znovu objavil v majstrovskom zápase i Ján Goga (vpravo). (Autor: archív)
Sportnet|4. aug 2009 o 00:00

Na úvod to bola poriadna frčka. Ale radšej teraz, ako neskôr - v zlomových momentoch súťaže. Futbalisti MFK Košice B odštartovali nový ročník ako nováčik v II. lige krutou prehrou rozdielom triedy vo východoslovenskom derby na vranovskom ihrisku. Dostali

štyri góly, nedali ani jeden.

KOŠICE. Nádej na solídny výsledok si udržali akurát v prvom polčase, keď bol stav bezgólový. Po zmene strán prišla čosi viac ako dvadsaťminútová smršť, ktorá zmietla hostí. Úplne ich zdecimovala a odsúdila do úlohy štatistov.

Mladík v bráne

"Treba sa z toho poučiť a vyvarovať sa podobných chýb. Veríme, že v ďalšom priebehu súťaže to bude už iba lepšie," konštatoval tréner rezervy Anton Šoltis. Prečo jeho zverenci vydržali iba do prestávky, a nie počas celého merania síl? "V úvodnom polčase sme dodržiavali taktiku. Dokonca sme si vypracovali aj nejaké šance, hlavne Juniorova žrď bola kľúčovým okamihom z nášho pohľadu." Treba však priznať, že hostitelia mali už v prvej 45-minútovke oveľa viac možností. "Po zmene strán súper na nás vybehol a fyzicky nás prevýšil. Vranovčania si počínali agresívne, nátlakovo." Práve fakt, že v tíme béčka neboli posily z áčka a okrem toho sa prezentovali aj viacerí mladíci bez skúseností z tejto súťaže, vplýval na vývoj duelu. Kavka, Hojstrič, Junior, Kražel sa musia ešte oťukať medzi skúsenejšími rivalmi. "Zistili, aký je to rozdiel účinkovať v seniorských zápoleniach." Navyše, v bráne MFK B sa predstavil po prvý raz tiež mladučký Barát, ktorý sa znezrady dostal k slovu. Tento nádejný ochranca svätyne dostal priestor po tom, čo Repiský a Gáborčík boli zranení. "Nemožno ho však viniť za žiadny inkasovaný zásah. Milo ma prekvapil."

Treba byť trpezlivý

To sa však nedá povedať o ďalších jednotlivcoch a kritiku si vyslúžili hráči za chyby v defenzíve. Sebavedomie bolo na strane víťaza, ale kouč béčka je presvedčený, že s pribúdajúcimi zápasmi bude výkon tímu napredovať. Okrem toho je potrebné udržať si akúsi hernú líniu v oboch častiach zápasu. Kým v prvom polčase bola defenzíva ako-tak kompaktná, neskôr sa vyskytli značné diery. "Neboli sme už takí kompaktní, domáci nás prečíslili, narážačkami sa dostávali poza našich hráčov. Niektoré góly by sme nemali inkasovať, boli z kategórie lacných. Nepadli po vypracovaných akciách," komentoval priebeh stretnutia A. Šoltis. Narážal na individuálne prieniky domácich, ktorí sa ľahučko presadili až do "kuchyne". Pritom stačilo hru prerušiť za každú cenu. To všetko však do repertoáru východniari musia ešte nabrať, aby boli presvedčivejší." Ide to na úkor toho, že máme mladý celok a skúsenosti chlapci nenazbierajú zo dňa na deň. Musíme mať trpezlivosť."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dvadsaťminútová smršť ich úplne zdecimovala