Dupreeová odpočívala, zahrala si Lawlessová

Administratívne ťahy. Z Lawlessovej (vľavo v zápase s B. Bystricou) sa klub pokúša mať naturalizovanú Slovenku.
Administratívne ťahy. Z Lawlessovej (vľavo v zápase s B. Bystricou) sa klub pokúša mať naturalizovanú Slovenku. (Autor: sita)
Marián Špacai|3. nov 2009 o 00:00

V nedeľňajšom stretnutí v Banskej Bystrici chýbala v zostave basketbalistiek Dobrých anjelov najväčšia hviezda - Candice Dupreeová. Nejde však o ďalšie zranenie v tíme majstra, v zajtrajšom euroligovom dueli proti Bourges nastúpi.



KOŠICE. Žlto-modré sa v nedeľu podľa očakávania pohrali s extraligovým nováčikom z Banskej Bystrice, na jeho pôde mu naložili, koľko doň vošlo. Víťazstvo 131:48 patrí medzi rekordné.

Nie je zranená

Košičanky zasypali Bystricu napriek tomu, že v ich zostave nefigurovalo meno najväčšej osobnosti súčasného tímu Candice Dupreeovej. Fanúšikovia sa však nemusia obávať, pred zajtrajším stretnutím Euroligy proti francúzskemu Bourges (Infiniti aréna, 19. hod.) ju nepostihli žiadne zdravotné problémy. "Keďže do zostavy bola zaradená Lawlessová, mali sme vyčerpanú kvótu troch hráčok mimo Európskej únie, ktoré môžu v slovenskej extralige nastúpiť. Dupreeová nehrala len preto, aby sa v tomto zápase proti slabšiemu súperovi náhodou zbytočne nezranila. Radšej sme ju šetrili, aby nedošlo k ničomu nepríjemnému pred dôležitým zápasom s Bourges," povedal nám generálny manažér Dobrých anjelov Daniel Jendrichovský.

Vybavujú občianstvo

Po dvojzápasovej pauze tak aspoň mohla znovu nabrať herný rytmus Erin Lawlessová, ktorú klub v Eurolige nepoužíva, keďže tam majú prednosť Dupreeová a Crossleyová (môžu hrať len dve Američanky). A Lawlessová sa odvďačila tým, že bola s 26 bodmi najlepšou strelkyňou zápasu. Zaujímavosťou v súvislosti s touuto zámorskou pivotkou je, že v tábore Dobrých anjelov začali pracovať na tom, aby jej bolo udelené slovenské občianstvo, čiže by sa im uvoľnilo jedno legionárske miesto. "Naozaj sa na tom pracuje, otázkou však je, či to bude záležitosť týždňov alebo mesiacov. Časový horizont sa v tejto chvíli nedá odhadnúť. Každopádne, na kompetentné miesta sme zaslali všetky potrebné dokumenty a teraz čakáme na odozvu," prezradil Jendrichovský.

FAKTY

Rekordné víťazstvá

Rekord slovenskej ligy v počte bodov: Ružomberok - Prievidza 183:41 (sezóna 1996/97)

Rekord košického klubu v počte bodov: K Cero V.O.D.S. Košice - Levice 159:43 (2006/07)

Rekord aktuálnej sezóny slovenskej ligy: Banská Bystrica - Dobrí anjeli Košice 48:131

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dupreeová odpočívala, zahrala si Lawlessová