Druhý Prešovský cyklomaratón hlási 376 účastníkov

Mesto zaplnili cez víkend cyklisti.
Mesto zaplnili cez víkend cyklisti. (Autor: cyklopresov.com)
Michal Frank|30. aug 2016 o 00:00

Cyklistická akcia v Prešove sa vydarila na výbornú.

PREŠOV. Na tri okruhy sa vydali účastníci 2. Prešovského cyklomaratónu, ktorý sa v sobotu konal v metropole Šariša.

Prvá meral 42 km a prešiel obcami okresov Prešov a Sabinov. Druhá trasa (4 a pol km) viedla ulicami Prešova a tretí bol symbolický, stometrový okruh v jazdeckom areáli.

„Prví účastníci prichádzali už 9.30, napriek tomu, že prezentácia bola až od 11.00 a po tejto hodine sa vytvoril slušne dlhý rad čakajúcich na prezentáciu, ale aj nový na registráciu. Do piatka sa cez web a na registračnom mieste na pešej zóne dokopy zaregistrovalo 246 účastníkov a zvyšných 128 v sobotu. a Na trati boli tri občerstvovacie stanice – Šarišské Sokolovce, Ražňany a Veľký Šariš, čo v pomerne teplom sobotnom počasí účastníci veľmi ocenili. Podujatie prebiehalo za účinnej asistencie DI PZ SR v Prešove a mestských polícií v PO a SB a Červeného kríža za čo im patrí veľká vďaka, tým nenastali počas podujatia žiadne problémy, či už dopravného, alebo zdravotného charakteru,“ hlásil riaditeľ pretekov René Polačok.

Nový rekord

Počet účastníkov teda dosiahol číslo 374 (minulý rok ich bolo 208). Súťažilo aj 11 vozičkárov.

„Neskrývali nadšenie, že ani na nich sa nezabudlo a mohli byť súčasťou tohto cykloprojektu a najväčšie emócie prejavil 11-ročný Jakub z Križovian, keď mu oznámil, že získava za účasť tablet,“ doplnil R. Polačok.

Ako prvý dorazil do cieľa v čase 1 hod. a 11 min. Tomáš Olšavský. Najstarším účastníkom, známym už z prvého ročníka bol 79-ročný Arpád Csaplár z Komárna.

„Najvzdialenejší účastník bol od našich severných susedov z Poľska Marijusz Dubiel, takže podujatie malo aj medzinárodný charakter,“ pokračoval riaditeľ pretekov vo výpočte. Podujatia sa zúčastnili aj dvaja handbikeri. Vrátane Anny Oroszovej, ktorá sa zúčastní aj blížiacej sa paralympiády v Riu.

Sprievodný program

Súčasťou podujatia boli aj hry v štýle skautov, ale aj koník, či hasičské auto, technika mestskej polície a bonbónik v podobe cyklotrialového vystúpenie majstra sveta Jána Kočíša.

Výťažok z podujatia bude po dohode s mestom Prešov venovaný dvom sociálne odkázaným rodinám.

Predseda združenia Cyklomaratón René Polačok hodnotenie uzavrel slovami: „Druhý ročník nás prekvapil ešte viac než prvý a to predovšetkým svojou účasťou, s ktorou sme – úprimne povedané – nerátali. Teší nás, že heslo podujatia Vypnime počítače, televízory, opusťme gauče a hor sa do prírody oslovilo 374 účastníkov na preverenie si vlastných fyzických síl a môžeme povedať, že v sobotu boli všetci víťazi. Takže po dvoch ročníkoch asi môžeme konštatovať, že tento projekt free cyklistiky má opodstatnenie a vyplnil typ, ktorý v našom regióne chýbal. Prvé dva ročníky Prešovského cyklomaratónu a aj prvé odozvy aj na tento druhý ročník nás podnecujú k usporiadaniu ďalšieho ročníka.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 27/2016, v predaji od 30. 8. do 5. 9.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Druhý Prešovský cyklomaratón hlási 376 účastníkov