Drotárovi takmer vyšlo želanie

Igor Drotár. Skúsený jazdec si jazdu na Dobšinskom kopci užíval.
Igor Drotár. Skúsený jazdec si jazdu na Dobšinskom kopci užíval. (Autor: Štefan Glovičko)
Sportnet|26. júl 2012 o 00:00

Strhujúce divadlo pripravili jazdci divákom počas ostatného víkendu počas podujatia seriálu majstrovstiev Európy automobilov do vrchu.

Tieto preteky sa po krátkej prestávke opäť jazdili na Slovensku. Predtým sa veľký európsky majstrák kopciarov jazdil na Pezinskej Babe.

DOBŠINÁ. Staré banícke mesto privítalo viac ako 120 jazdcov z celej Európy, ktorí bojovali na Dobšinskom kopci o majstrovské body do viacerých šampionátov a pohárov.

Medzi nimi nechýbali ani domáci pretekári vrátane chodiacej ikony slovenskej rely Igora Drotára. Je známe, že jeho srdcovkou je rely, ale pokiaľ mu čas dovolí, veľmi rád sa zvezie aj na kopci.

V tejto sezóne si na súťažiach automobilov do vrchu počína veľmi dobre a pred Dobšinským kopcom bol priebežne na treťom mieste absolútneho poradia.

Nič sa na tom nezmenilo ani po súťaži v Dobšinej, no súperi sa k nemu bodovo priblížili. V silnej konkurencii európskych jazdcov si nepočínal najhoršie so svojou Škodou Fabia WRC a v skupine A aj triede A+3000 dokázal vybojovať štvrté miesto.

Ako priznal, jeho technika síce má svoje meno, ale nechce ju porovnávať s kopcovými špeciálmi, ktoré sú odľahčené a pod kapotou majú aj viac koní.

Diváci si prišli na svoje

Už tradične Dobšinský kopec patrí k Drotárovým obľúbeným, a preto si nemohol nechať uniknúť ani jeho 29. ročník, ktorý bol súčasťou seriálu majstrovstiev Európy

. „Nehovorím to ako výhovorku, ale ako holú skutočnosť. Som rád, že som sa mohol zviezť na podujatí európskeho formátu a môžem organizátorom iba blahoželať. Postavili latku poriadne vysoko a prekonať ju nebude ľahké. Verím, že aj v budúcnosti budú mať preteky vysokú športovú aj spoločenskú úroveň. Pred podujatím som dúfal, že bude pršať a môj výkonový hendikep s kopcovými špeciálmi sa zníži. Moje želanie sa máličko aj naplnilo, keď prvá tréningová jazda sa jazdila na mokrej vozovke a dosiahol som tretí-štvrtý čas. Žiaľ, pre mňa sa počasie neskôr umúdrilo a bolo jasné, že v silnej konkurencii na suchu nebudem v prvej desiatke, ale vôbec mi to neuberalo z dobrej pohody. Tá vládla nielen v paddocku, ale aj okolo trate. Divákov neodradilo upršané počasie a okrem výkonov na trati si užili aj množstvo sprievodných akcií, čo len umocnilo vynikajúcu atmosféru podujatia. Po oba dni padol traťový rekord a prišli si teda na svoje,“ hovorí Igor Drotár.

So svojím výsledkom je spokojný, pričom v rámci slovenského šampionátu vyhral skupinu aj triedu A a upevnil si pozíciu lídra pred druhou časťou sezóny.

„Nahlas chcem poďakovať všetkým, ktorí sa zhostili príprav pekného podujatia. Som rád, že som mohol štartovať v Dobšinej na podujatí majstrovstiev Európy, ktoré naplnilo moje očakávania. Ako správny pretekár chcem vyhrávať, v triede sa mi podarilo uspieť lepšie ako v európskom meradle. Hovorí sa, že roky nezastavíš a som rád za každú súťaž, na ktorej sa môžem predviesť. Užil som si preteky a už teraz sa teším na ďalšie,“ dodal s úsmevom na tvári Igor Drotár.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Drotárovi takmer vyšlo želanie