Dobrí anjeli sú krok od titulu

Zľava Ivana Jalčová, Barbora Hospodárová, Miljana Musovič a Daniela Číkošová v druhom finálovom zápase basketbalovej extraligy žien BK PU Bemaco Prešov - Dobrí anjeli Košice. Prešov.
Zľava Ivana Jalčová, Barbora Hospodárová, Miljana Musovič a Daniela Číkošová v druhom finálovom zápase basketbalovej extraligy žien BK PU Bemaco Prešov - Dobrí anjeli Košice. Prešov. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
TASR|14. apr 2010 o 19:45

Basketbalistky Dobrých anjelov Košice vyhrali aj druhý finálový zápas série v Prešove a na obhajobu extraligového titulu im chýba jediná výhra.



PREŠOV. Úvod druhého finálového stretnutia sa niesol v réžii domácich hráčok, ktoré sa najprv ujali vedenia 9:4, no na konci 4. minúty už vyhrávali 14:6. Košičanky však pridali a po desiatich minútach zaslúžene viedli o štyri body 22:18. V druhej desaťminútovke prebrali opraty duelu do svojich rúk úradujúce majsterky, keď zvýšili náskok na 40:23, ale "kobylkám" sa podarilo skorigovať na polčasových 32:45. Od začiatku druhého polčasu si hostky udržiavali svoje vedenie a postupne ho aj zveľaďovali. Presne po tridsiatich minútach viedli o dvadsať bodov a o päť minút neskôr už 79:57. Napokon sa tešili z víťazstva 90:65. Košičanky zvládli aj svoj druhý finálový duel na ihrisku súpera a v sobotu budú mať príležitosť rozhodnúť.

Jozef Rešetár (tréner Prešova): "Nevyužili sme dobrý úvod. Prišli zlé chvíle, keď sme mali veľa stratených lôpt pri streľbe aj rozohrávke, čo majster náležite využil. V sobotu sa ešte pokúsime niečo urobiť, predĺžiť finále, ale dievčatá musia lepšie zabojovať."

Štefan Svitek (tréner Košíc):
"Bol to pre nás vydarený zápas až na úvod, keď mali domáce hráčky dobrý nástup. Potom sme však chytili správny herný rytmus, ktorý sme udržali až do konca. V domácom prostredí už chceme rozhodnúť o titule."

BK PU Bemaco Prešov - Dobrí anjeli Košice 65:90 (32:45) - stav série 0:2

Prešov: Ciappinová 15, Risperová 14, Vacková 10, Karavajevová a Wirthová po 4 (Zentková 7, Hospodárová a Stašová po 4, Potočnáková 3, Bartejsová, Čižmárová)

Košice: Michulková 15, Lawlessová 11, Číkošová 9, Kováčová 6, Musovičová 2 (Kupčíková 22, Jalčová 21, Kiššová 2, Čarnoká)

Rozhodovali: Gabara, Fuska, Szibilla, trestné hody: 16/13 - 11/10, fauly: 15:16, trojky: 8:4, 700 divákov.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobrí anjeli sú krok od titulu