Dobrá príprava na lídra súťaže

V ostatných dvoch domácich zápasoch Spišiaci nešli pod šesťgólovú hranicu.
V ostatných dvoch domácich zápasoch Spišiaci nešli pod šesťgólovú hranicu. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|22. nov 2012 o 00:00

O osude východniarskeho derby s Trebišovom rozhodli hokejisti Spišskej Novej Vsi už v prvej tretine.



SP. NOVÁ VES. Štyri góly a hneď v prvej dvadsaťminútovke. To bol parádny kúsok v podaní Spišiakov. V ostatných stretnutiach väčšinou začínali opatrne s pozornou obranou a nebezpečnými protiútokmi.

Prísť na hokej neskoro sa v utorok fanúšikom trošku vypomstilo. Už v 2. minúte otvoril gólový účet Findura a po ňom o sedem minút zvýšil na rozdiel dvoch gólov Horváth. Strelecké hody pokračovali. Krempaský a po ňom kapitán Vaic rozstrieľali Trebišovčanov.

„Začali sme dobre. Strelili sme štyri góly, dobre sme korčuľovali a kombinovali. Po štyroch góloch sme boli v pohode. V druhej tretine sme stáli. Naopak, súper začal hrať. Naša jediná vážnejšia strela znamenala piaty gól. V poslednej tretine sme sa začali znova hýbať. Znova sme začali hrať našu. Bola to dobrá príprava na piatok,“ povedal po víťazstve 6:1 tréner HK Spišská Nová Ves Vladimír Klinga.

Senici majú čo vracať

Stretnutie s Trebišovom bolo vymenené, a tak v piatok Novovešťania opäť hrajú na domácom ľade. Druhý celok tabuľky privíta lídra súťaže zo Senice, ktorý má dvanásťbodový náskok. Na šláger kola sa teší celá hokejová rodina Spiša.

„V našej lige je šlágrom každý zápas, nielen keď príde prvá Senica. Zápasy sú stále vyrovnané, či je to Senica, Prievidza, či naposledy Trebišov. Na ľade v Senici sme odohrali dobré stretnutie, ktoré sme prehrali až na penalty. Teraz im máme čo vracať. Tešíme sa na piatok a verím, že s úspešným koncom pre nás,“ skonštatoval tréner Klinga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dobrá príprava na lídra súťaže