Doan udržal dvoma gólmi Phoenix v play off

(Autor: SITA/AP)
TASR|20. máj 2012 o 23:55

Hokejisti Phoenixu zvíťazili vo štvrtom finále Západnej konferencie zámorskej NHL na ľade Los Angeles 2:0 a znížili stav série na 1:3.

BRATISLAVA. O triumfe Coyotes rozhodol dvomi gólmi Shane Doan, brankár Mike Smith kryl všetkých 36 striel Kings. Piaty zápas je na programe v noci na stredu vo Phoenixe.

Hráči Los Angeles chceli už v domácom prostredí rozhodnúť o postupe do finále o Stanleyho pohár, prvého od roku 1993. Ich plány však nabúral Doan, ktorý v 15. minúte pri presilovej hre po prihrávke Whitneyho otvoril skóre. Domáci následne zvýšili aktivitu a Smith bol v jednom ohni, dokázal si však udržať čisté konto a v 32. minúte udreli "kojoti" druhýkrát.

"Po prehre v treťom zápase nás už mnohí odpisovali, no dokázali sme sa zmobilizovať. Štatistiky hovoria proti nám, iba málokedy sa podarí niekomu otočiť sériu z 0:3, v športe je však možné všetko. Doma teraz určite zabojujeme a urobíme všetko pre to, aby sme sa do Los Angeles ešte vrátili," povedal pre akreditované médiá dvojgólový Doan.

Los Angeles - Phoenix 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) - stav série 3:1

Góly: 15. Doan (Whitney), 32. Doan (Vermette). Brankári: Quick - Smith, strely na bránku: 36:21, 18.402 divákov

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Doan udržal dvoma gólmi Phoenix v play off