Dnešná treťoligová ponuka s viacerými ťahákmi

Futbalistov Veľkého Šariša čaká v druhom kole oveľa zdatnejší súper, s ktorým nebude ľahké potvrdiť tri body z Krásnej.
Futbalistov Veľkého Šariša čaká v druhom kole oveľa zdatnejší súper, s ktorým nebude ľahké potvrdiť tri body z Krásnej. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|4. aug 2010 o 00:00

Už sme si zvykli, že úvod novej sezóny v najvyššej regionálnej futbalovej súťaži je nahustený a mužstvá musia v priebehu týždňa absolvovať tri kolá.

Štrnásť celkov zo šestnástich už má za sebou prvé kolo a v dnešnom druhom by sa mali predstaviť všetci, vrátane Giraltoviec a Vysokých Tatier, ktoré majú dohrávku prvého kola 18. augusta.

KOŠICE. Bez rešpektu vstúpili do vyššej súťaže obaja nováčikovia, ktorí tak poslali súperom svoju vizitku s tým, že nechcú hrať druhé husle.

Giraltovce si na domáci duel počkajú

Svit sa vracia na treťoligovú mapu po dlhých rokoch a hlad po najvyššej regionálnej súťaži bol zo strany fanúšikov veľký. Potvrdil to aj divácky záujem, keď viac ako 500 ich bolo zvedavých na opätovnú premiéru so Stropkovom. Tá vyšla podľa predstáv a dnes nováčik cestuje do Sabinova, ktorý počas letnej prestávky zmobilizoval sily. V súťaži sa zachránili v hodine dvanástej a solídnu letnú prípravu pod vedením nového trénera pretavili do hladkého víťazstva v Topoľanoch. Tie neprekročili tieň z jarnej časti a zdá sa, že v novej sezóne ich nebude čakať žiadna prechádzka ružovou záhradou. Rezerva Moldavy nešetrila súpera a postarala sa o prvý rekordný výsledok, čím naznačila, že chce mútiť vodu na čele tabuľky. Na tribúne košickej Lokomotívy sme stretli trénera Slovana Giraltoviec Ľubomíra Puháka, ktorý bol zvedavý na výkon ich dnešného súpera. Giraltovčania museli po povodniach, ktoré neobišli ani ich štadión, doslova prekopať trávnik a nanovo zasiať trávu. Aj preto požiadali, aby najmenej štyri kolá mohli hrať u súperov. Podľa našich informácií sa to môže pokojne aj predĺžiť, z čoho by asi giraltovskí diváci nemali veľkú radosť. "Snina je húževnatý súper, pričom má v kádri viacero skúsených hráčov, ktorí odohrali dosť stretnutí vo vyšších súťažiach. Predpokladám, že doma budú hrať aktívnejšie, ako to ukázali teraz. Nám odišlo viacero hráčov, pričom nás trápi post stopéra. Novým hráčom chýba väčšia skúsenosť a v príprave bolo na nich badať až prílišný rešpekt. Ideme si zahrať dobrý futbal," povedal Ľ. Puhák. Kormidelník Sniny Pavol Diňa priznal, že hra jeho zverencov mala ďaleko od jeho predstáv a poťažkal si na slabšiu hru krajných hráčov. "Potrebujeme sa lepšie zohrať a potom prídu aj dobré výkony. Z prvého zápasu nie je potrebné robiť unáhlené závery. Každý zápas je iný a dnes chceme vyhrať," dodal P. Diňa. Po vzájomnej dohode si domáce prostredie v tomto kole vymenil V. Šariš s rezervou Moldavy, a tak pivovarníkov čaká druhý duel vonku po sebe.

Dvoje košických derby

Bez zaujímavosti nebudú ani súboje kvarteta košických celkov, ktoré si zmerajú sily dnes popoludní. Minuloročný nováčik Vyšné Opátske privíta Krásnu, ktorej po vlaňajšku má čo oplácať. Vtedy doma s týmto súperom prehral, no teraz iste urobí maximum, aby doma nebol taký štedrý hostiteľ. Zverenci trénera Marcela Alexandra by radi potvrdili bod, ktorý získali vo Svidníku. Zdá sa, že na tohto súpera dokážu zahrať, veď vlani s ním neprehrali a bodovať sa im podarilo aj teraz. Nie podľa predstáv vykročila Krásna pod vedením nového trénera Martina Urbana, keď doma nedokázala zdolať Veľký Šariš, hoci do prestávky mala dostatok šancí poistiť jednogólové vedenie. Až v druhom dejstve sa ukázalo, že nastúpili v oklieštenej zostave a hráčom dochádzal dych, čo súper využil. Je otázne, v akom zložení nastúpia dnes, no je viac ako isté, že sa nebudú snažiť hrať s domácimi otvorenú partiu. Aj druhé derby sľubuje zaujímavú zápletku. Barca si priviezla cenný bod zo Spišského Podhradia, avšak predsedovi klubu Imrichovi Baloghovi sa máli. "Mohli sme byť po prvom kole spokojnejší, ale čo už narobíme. Niekedy vo futbale prehrá aj lepší, my máme aspoň bod. Vhodne sme doplnili káder, vystužili sme aj post trénera a verím, že mužstvo bude napredovať. Dnes nás čaká derby s Lokomotívou, ktorej prajem po tých rokoch postup, ale iste jej doma nič nedarujeme. Želám si víťazstvo a potvrdenie získaného bodu, avšak nemôžeme zabúdať ani na silu súpera. Považujem ho za jedného z ašpirantov na postup," povedal I. Balogh. Na druhej strane podotkol, že záujem o výsledky ich klubu je aj za riekou Moravou, kde má veľa priateľov, s ktorými hrával futbal. "Aj preto by ma skalp železničiarov potešil," dodal.

Dnešný program

2. kolo o 17.00 h: Snina - Giraltovce, Barca - Lok. Košice, N. Hrušov - Sp. Podhradie, Moldava B - V. Šariš, V. Opátske - Krásna, Stropkov - Svidník, Sabinov - Svit, V. Tatry - Topoľany.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dnešná treťoligová ponuka s viacerými ťahákmi