Dlhé Klčovo a Hanušovce si chcú pozície udržať

Sportnet|22. mar 2012 o 00:00

V nedeľu vybehnú na futbalové trávniky aj účastníci IV. ligy Sever. V Dlhom Klčove a Hanušovciach nad Topľou prebiehala zimná príprava v rozdielnych podmienkach.

V nedeľu vybehnú na futbalové trávniky v rámci prvého jarného kola aj účastníci IV. ligy Sever. V Dlhom Klčove a Hanušovciach nad Topľou prebiehala zimná príprava v rozdielnych podmienkach.

VRANOV. V nedeľu vybehnú na futbalové trávniky v rámci prvého jarného kola aj účastníci IV. ligy Sever. Zo zástupcov okresu Vranov nad Topľou v druhej najvyššej krajskej súťaži patrí po jeseni lepšie umiestnenie OFK Dlhé Klčovo.

Udržať jesennú pozíciu

Zverenci trénera Michala Ihnáta zimovali na 6. mieste, z ktorého by nechceli ustúpiť ani v priebehu jarnej časti.

Počas zimnej prípravy však mužstvo trpelo na úzky káder, čo sa premietlo aj do výsledkov v prípravných zápasoch, v ktorých Dl. Klčovo postupne podľahlo Vranovu 0:7, starším dorastencom Bardejova 2:7, starším dorastencom Michaloviec 2:4, Veľkému Horešu 4:5, V. Kapušanom 2:3 a zvíťazilo 2:0 so Svidníkom, plus v generálke si poradilo s Čiernym nad Topľou 3:2.

Z tímu odišiel obranca Košuda do V. Kapušian, no v klube sú radi, že sa podarilo predĺžiť hosťovania pre Komára s Babjakom a novou tvárou bude Bréda z Vranova.

„V Dl. Klčove som desať rokov, ale takúto prípravu som ešte nezažil. K dispozícii sme mali 12 – 13 hráčov, čo je na túto súťaž málo. Okrem toho sa nám rozpadla obranná formácia, ktorá hrala v rovnakom zložení niekoľko sezón. Na hosťovanie odišiel Košuda, zranil sa Chmura a celý február netrénoval Kostúr. Príležitosť sme dali mladým chlapcom, ale výsledkovo sa nám nedarilo. Pred sezónou sa veľa hovorilo o reorganizácii súťaží a pokiaľ by k nej došlo, určite by sme sa aj my poobzerali po posilách, hoci na druhej strane je pravdou, že na trhu veľa voľných hráčov so zodpovedajúcou kvalitou ani nie je. Napriek tomu by sme sa chceli v jari pohybovať okolo 6. – 7. miesta, čo by nám zaručovalo, že by sme sa vyhli bojom o záchranu, lebo za istých okolností môžu vypadávať až štyri tímy,“ načrtol ambície OFK Dl. Klčovo tréner Michal Ihnát.

Zozbierať ovocie

Zo 7. pozície bude do jarnej časti vstupovať MFK Hanušovce nad Topľou. Mužstvo pod vedením trénera Andreja Sochu odštartovalo prípravu 13. januára a okrem tréningových jednotiek v domácich podmienkach absolvovalo pätnásť hráčov sústredenie v Tatrách.

Hanušovčania odohrali deväť prípravných stretnutí a dosiahli v nich tieto výsledky - Bystré 4:2, Sp. Belá 4:1 (na sústredení), Poprad – Veľká 1:3 (na sústredení), Čierne nad Topľou 0:0, V. Žipov 3:3, Kračúnovce 3:0, Čierne nad Topľou 2:1, V. Žipov 2:2 a Bystré 1:0.

Z jesenného kádra sa v jari v drese MFK neobjaví Dic, naopak novými posilami sú Hudáček z Kračúnoviec a Gondžúr z V. Žipova.

„Príprava sa niesla v prvom rade v znamení naberania fyzickej kondície, ale nepodceňovali sme ani hernú stránku. S celkovým priebehom prípravy som spokojný, pričom verím, že nabehané kilometre sa premietnu do výsledkov. Som rád, že sa nám podarilo absolvovať sústredenie, s ktorým sme boli všetci spokojní, a aj preto vstupujeme do jarnej časti s cieľom minimálne potvrdiť naše aktuálne postavenie. Myslím si, že káder a vytvorené podmienky nás predurčujú k tomu, aby sme sa pohybovali na vyšších priečkach prvej polovice tabuľky,“ uviedol tréner MFK Hanušovce Andrej Socha.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dlhé Klčovo a Hanušovce si chcú pozície udržať