Disponovať atmosférou, čo sama osebe motivuje

Tréner. Gest znamenajúcich rozpaky by chcel mať A. Šoltis čo najmenej.
Tréner. Gest znamenajúcich rozpaky by chcel mať A. Šoltis čo najmenej. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|28. aug 2009 o 00:00

Po troch vystúpeniach, z ktorých odchádzali z ihriska na štíte, konečne sa dočkali prvého víťazstva v druholigovom futbalovom ročníku aj hráči MFK Košice B. V domácom prostredí si poradili v uplynulom kole s Humenčanmi a členovia realizačného tímu dúfajú,

že zisk bodov bude pre mladíkov mocným impulzom.

KOŠICE. Už v predošlom derby v Moldave rezervisti ukázali niektoré sľubné náznaky, hoci u lídra vtedy nepochodili.

Zľakli sa vedenia

Na svoj výkon chceli nadviazať proti inému východniarovi, a hoci herne to nebolo také ako u susedov v druhom polčase, predsa víťazstvo hrialo. "Spolieham sa na to, že nás tento úlovok psychicky povzbudí a hráči si zdvihnú sebavedomie. To je dôležité v ďalšom účinkovaní," nechal sa počuť tréner Anton Šoltis. Vrátil sa ešte k vystúpeniu v Moldave, ktoré bolo jedinečné hlavne atmosférou, skvelou diváckou kulisou. "Zverencov nebolo treba nejako motivovať, burcovať. Bodaj by sa každý duel odohrával pred takou návštevou, potom by bol futbal ešte príťažlivejší," vyslovil želanie. Iné to bolo na ličartovskom trávniku, ale na komornejšiu kulisu si už Košičania zvykli. Kouč si všimol zase po vydarenejšom 25-minútovom vstupe zakončenom vedúcim gólom útlm. Akoby sa hráči zľakli a veru, hostia mohli i vyrovnať. "Neskôr sme nevyťažili viac z toho, že sa naskytol priestor na brejky. Prečíslili sme Humenčanov, ale predfinálna fáza nebola dobre realizovaná." Najbližšie sa naši predstavia v nedeľu predpoludním v Rakytovciach, kde nastupuje na majstráky domáci MFK B. Bystrica. Ide tiež o nováčika. "Zháňame informácie o sile a štýle súpera. Dúfam, že niečo sa nám podarí zistiť. Nateraz akurát viem, že mužstvo diriguje tréner Anton Jánoš. Hlavné je, aby sme sa presadili svojimi zbraňami a urobili menej chýb než domáci," pripomenul A. Šoltis.

Program 5. kola - sobota o 17. hod.: St. Ľubovňa - Lipany, Vranov - Zvolen, Humenné - Poprad, Trebišov - Čadca, 20. hod.: Moldava - Sp. N. Ves, nedeľa o 10.30: Prešov jun. - Žilina B, MFK B. Bystrica - Košice B, B. Bystrica B - Podbrezová B.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Disponovať atmosférou, čo sama osebe motivuje