Desiatym účastníkom SEHA ligy je Steaua Bukurešť

Miloslav Chmeliar.
Miloslav Chmeliar. (Autor: tasr)
Ján Leško|13. aug 2018 o 00:00

Zápasy na turnaji v Bosne a Hercegovine budú vyvrcholením letnej prípravy.

PREŠOV. Štrnásťnásobný slovenský hádzanársky majster Tatran Prešov mal v pondelok ráno doraziť do dejiska jedného z najstarších turnajov hádzanárov v Európe, jubilejného 50. ročníka Medzinárodného TV turnaja šampiónov v Doboji.

Krátko pred nedeľňajším odchodom do Bosny a Hercegoviny sa v Prešove dozvedeli meno desiateho účastníka nového ročníka nadnárodnej SEHA ligy.

Deväť klubov nadnárodnej súťaže hádzanárov na sezónu 2018/2019 bolo známych už skôr.

Vardar a Metalurg Skopje najlepšie tímy z Macedónska, chorvátsky majster PPD Záhreb a vicemejster Nexe Našice, bieloruský šampión Meškov Brest, či srbská Vojvodina Nový Sad i Izvidač Ljubuški z Bosny a Hercegoviny, už v SEHA lige štartovali.

Slovenský majster Tatran Prešov odohral v nadnárodnej lige všetkých doterajších sedem ročníkov.

Premiérovo budú v nej v štartovať Željezničar Niš zo Srbsko a rumunský majster CBS Steaua Bukurešť.

A práve na pôde Steauy Bukurešť v utorok 28. augusta odohrá Tatran Prešov zápas prvého kola nadnárodnej ligy.

V druhom kole vycestuje slovenský šampión do Srbska na zápas s Vojvodinou Nový Sad a v treťom privíta doma obhajcu prvenstva, macedónsky Vardar Skopje.

Jubilejný Medzinárodný TV turnaj šampiónov

Mimochodom, práve rumunský nováčik SEHA ligy bude jeden z ôsmich štartujúcich od zajtra do soboty tohto týždňa na päťdesiatom Medzinárodnom TV turnaji hádzanárskych šampiónov v Doboji.

Dokonca v jednej z dvoch štvorčlenných skupín bude aj súperom prešovského majstra.

Tatran Prešov bude hrať v skupine so slovinským RD Koper, Steauou Bukurešť a domácou Slogou Doboj.

V druhej budú súperiť dánsky KIF Kolding, izraelský Hapoel Rišon LeZion, Vojvodina Nový Sad a Izvidač Ljubuški.

Zápasy o konečné umiestnenie naplánovali organizátori, mesto Doboj a vláda Republiky srbskej Bosny a Hercegoviny, na sobotu osemnásteho augusta.

„Tým, že záštitu nad týmto tradičným turnajom preberajú mesto Doboj a vláda Republiky srbskej a Bosny a Hercegoviny, je tradične po každej stránke perfektne zabezpečený. Ubytovanie a stravovanie v štvorhviezdičkovom hoteli, kúsok od zápasovej haly, v ktorej sa hrá každý deň podvečer, pričom všetky zúčastnené tímy majú v predpoludňajšom čase zabezpečené podmienky na prípravu. Nie náhodou pozvanie naň prijímajú aj niektoré špičkové európske kluby zo Španielska, Francúzska, Dánska či z Nemecka. Vážime si, že v medzi elitnými klubmi máva už siedmy rok pozvánku do Doboja aj Tatran Prešov,“ povedal pred odchodom majiteľ prešovského klubu Miloslav Chmeliar, ktorý vo výprave slovenského majstra na toto prestížne podujatie nechýbal ani raz.

Prešov sa môže pýšiť dvomi prvenstvami a dvomi finálovými účasťami v Doboji.

„Tak ako do každého zápasu vstupuje Tatran s tými najväčšími ambíciami, tak aj na medzinárodnom turnaji šampiónov bude jeho cieľom v každom z nich uspieť. Konkurencia mužstiev, hlavne z Dánska, Slovinska i Rumunska bude iste veľká. To ale neznamená, že Prešov sa nepokúsi siahnuť v Doboji na prvenstvo aj do tretice.“

Zápasy na turnaji v Bosne a Hercegovine budú vyvrcholením letnej prípravy na začínajúcu sezónu, v ktorej po návrate domov čakajú prešovských hádzanárov 25. a 26. augusta súboje o Česko – Slovenský pohár v THA, o dva dni premiéra v nadnárodnej lige v Rumunsku, potom už zápasy Ligy majstrov EHF i v Slovnaft Handball Extralige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Desiatym účastníkom SEHA ligy je Steaua Bukurešť