Derby v Giraltovciach bolo emotívne

V Giraltovciach sa urputne bojovalo. Vzdušný súboj Jaša z Bard. Novej Vsi (vpravo) s domácim Gdovinom.
V Giraltovciach sa urputne bojovalo. Vzdušný súboj Jaša z Bard. Novej Vsi (vpravo) s domácim Gdovinom. (Autor: Ladislav Lukáč)
Sportnet|17. aug 2015 o 00:00

Duel dvoch odvekých rivalov prilákal na giraltovský štadión peknú návštevu vyše 500 divákov.

Tí videli dobré stretnutie III. ligy so všetkým, čo k derby patrí – nasadenie od prvej do poslednej minúty, 14 žltých kariet, jedna červená karta, dve penalty i neodmysliteľné emócie.

GIRALTOVCE. Hostia z Bardejovskej Novej Vsi mali až príliš veľký rešpekt matadora Petra Štefánika v bránke Slovana.

Ten sa po dovolenke vrátil do giraltovskej svätyne a v defenzíve Slovana to bolo cítiť.

„Chlapci bojovali a vzorne aj bránili, a tak som nemal veľa práce, pretože protihráči pri príležitostiach vždy spanikárili. Možno som ich vyplašil... Najväčšiu pozornosť som venoval Šottovi, ktorého strely sú vždy nebezpečné. V zápase bolo množstvo súbojov, ktoré sa často dohrávali už po odohratí lopty a z toho vyplynulo veľa faulov, ktoré rozhodca trestal. Nemyslím si však, žeby sa hralo zákerne. Emotívne derby to so sebou prináša a moji mladí spoluhráči sa ešte len učia takéto duely zvládať,“ priblížil gólman Giraltoviec.

Góly až po prestávke

Diváci gól v prvom dejstve nevideli, hoci na to príležitosti boli.

Domáceho Tyča v 24. minúte fauloval v pokutovom území Jaš. Loptu si na biely bod postavil Verčímák a pokúsil sa o „panenkovskú“ realizáciu, ale lopta preletela ponad Kačmára i jeho bránku.

V druhom polčase napätie ešte gradovalo. Konečne prišli aj góly, žltých kariet pribudlo a zákonite sa aj začervenalo.

V 50. minúte si Šott urobil v domácej defenzíve slalom a ponúkol Juskovi loptu ako na tácke a hostia viedli.

Šott v 54. minúte trafil ešte brvno. Giraltovčanov to nepoložilo a o desať minút Slovan už svoj druhý penaltový pokus premenil zásluhou Pankucha.

Domáci presilovku nevyužili, pretože Gdovin, Čabala i Verčimák svoje príležitosti nepremenili.

„Podali sme dobrý výkon, hoci sme nevyhrali. Bardejovská Nová Ves má veľmi kvalitné mužstvo, skúsenosti majú z vyššej súťaže. Nám citeľne chýbal Matúš Digoň, s ním by sme boli v ofenzíve údernejší. Myslím si, že všetci aktéri odviedli dobrú prácu a diváci odchádzali z futbalu spokojní. A o to vlastne ide,“ bol kapitán Slovana Štefánik po zápase spokojný.

Manažér Mati nahnevaný z nečakanej dohry

Tréner Bardejovskej Novej Vsi Jozef Žofaj zhodnotil duel bez emócií.

„Do Giraltoviec sme išli s úmyslom neprehrať. Súpera som mal dobre prečítaného a celý týždeň sme sa poctivo pripravovali. Nerátal som však s takým veľkým nasadením spojeným so zdravou agresivitou. To nás pribrzdilo a nemohli sme hrať svoju hru, citeľne nám chýbal Vigala a Kiseľ. Fauly boli na hranici únosnosti a voči penaltám nemám pripomienky. Marek Jaš pred nimi situácie zle riešil. Boli to zbytočné fauly. S výsledkom som spokojný.“

Susedské derby malo však večer ešte nečakanú dohru.

„Náš hráč Jakub Fiľakovský podpísal o 20.40 hod. prestup práve do Bardejovskej Novej Vsi. Tým podrazil nielen nás, ale celý koletív chlapcov, s ktorými hral. Sme rozčarovaní, pretože medzi partnerskými klubmi sa to nerobí. Som presvedčený, že Fiľakovský nastupoval na zápas s vedomím, že po ňom prestúpi k nášmu súperovi. Kurizitou je, že Fiľakovský bol pri našom inkasovanom góle ošetrovaný mimo hracej plochy a vzápätí si vypýtal predčasný odchod z ihriska,“ oznámil nám v neskorých nočných hodinách nahnevaný manažér Slovana Jozef Mati.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Derby v Giraltovciach bolo emotívne