Derby na Spiši rozhodol brankár

Z dvoch zápasov vonku tri body. Nálepkovčania prekvapili v Smižanoch vysokým víťazstvom, ale v Prakovciach vyšli bodovo naprázdno.
Z dvoch zápasov vonku tri body. Nálepkovčania prekvapili v Smižanoch vysokým víťazstvom, ale v Prakovciach vyšli bodovo naprázdno. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|9. máj 2016 o 00:00

Nálepkovčania cítia veľkú krivdu a cítili sa ako na basketbale.

PRAKOVCE. Prológom k 21. kolu 5. ligy Podtatranskej bol na Spiši majstrovský zápas Prakovce – Nálepkovo. Súboj dvoch odvekých rivalov.

Penaltu kopal brankár

Prakovčania sa nachádzajú v druhej polovici tabuľky. Do konca súťaže už veľa kôl neostáva a tak každý jeden bod je dôležitý, aby sa zbytočne zaplietli do bojov o záchranu.

V hnileckom derby to do posledných sekúnd vyzeralo, že obaja aktéri získajú po jednom bode. O tom, že tri body po výsledku 1:0 ostanú doma rozhodol najskúsenejší hráč na ihrisku Richard Švarc.

Nič by na tom nebolo zaujímavé, keby Rišo nebol brankárom.

„V nadstavenom čase sa mi to podarilo z pokutového kopu za ruku v šestnástke. Hostia tvrdili, že penalta nebola,“ povedal po zápase brankár Prakoviec Richard Švarc.

„Derby bolo s minimom šancí. Hralo sa hlavne medzi šestnástkami. Vylúčený hráč bol spravodlivo, ale aj celkovo zápas bol typický remízový,“ dodal.

Nahnevaní Nálepkovčania

Postrachom súperov v jarnej časti 5. ligy Podtatranskej sú vo výbornej forme hrajúci Nálepkovčania.

Hrajú okulahodiaci futbal a mladíci pod vedením tréner Novotného zbierajú hlavne vonku cenné body. Z Prakoviec však odchádzali domov veľmi rozladení.

„To nebolo hnilecké derby, to bola jedna veľká šou so strany Prakoviec a rozhodcu. Ak vás rozhodca nepustil ani len za polovicu ihriska, tak sa futbal nedá hrať. Pískalo sa ako na basketbale. Je to dosť smutné, že na Slovensku máme takých rozhodcov,“ nedával si servítku pred ústa hráč Slovana Nálepkova Michal Munnich.

„V Smižanoch sa nám nedarilo v medzihre, ale naopak boli sme úspešnejší v koncovke. V Prakovciach to nebol futbal. Ja chápem, že Prakovce hrajú o záchranu a potrebujú body, ale takýmto štýlom určite nie. Môžu sa hanbiť. Bol by som veľmi rad, aby sa záznam z toho zápasu zverejnil, aby ľudia videli akých mame na Slovensku komediantov. V Nálepkove sa hrá futbal, o tom hovoria naše výsledky v jarnej časti. Z tých dvoch zápasov vonku malo byť šesť bodov doma, ak by bol futbal spravodlivý.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Derby na Spiši rozhodol brankár