Davisov pohár: S Mertiňákom vo štvorhre Lacko

SITA|22. sep 2007 o 12:40

BRATISLAVA 22. septembra (SITA) - Kapitáni Miloslav Mečíř a Jung-dai Jeon urobili po jednej zmene v nominácii na sobotňajšiu štvorhru v rámci bratislavského stretnutia Slovensko - Kórejská republika o ...

BRATISLAVA 22. septembra (SITA) - Kapitáni Miloslav Mečíř a Jung-dai Jeon urobili po jednej zmene v nominácii na sobotňajšiu štvorhru v rámci bratislavského stretnutia Slovensko - Kórejská republika o účasť vo svetovej skupine Davisovho pohára 2008 tenisových reprezentačných družstiev mužov. Na domácej strane na antuke Sibamac arény NTC nastúpi po boku deblového špecialistu Michala Mertiňáka o 13.00 h singlová jednotka tímu Lukáš Lacko, ktorý nahradí vo štvrtok nahláseného Iva Kleca. Kórejčania napokon postavia k svojmu jednoznačnému lídrovi Hjung-taik Leeovi rebríčkovú dvojku vo dvojhre Kju-tae Ima, ktorý nahradí Woong-sun Juna.

Mertiňák (50. v počítačovom poradí štvorhry) s Lackom (341. miesto) zatiaľ spolu hrali len raz. Vlani začiatkom februára v daviscupovom zápase v Čile podľahli olympijským víťazom Fernandovi Gonzálezovi a Nicolasovi Massúovi 2:6, 5:7, 6:3, 4:6. Člen singlovej hornej päťdesiatky Lee (140. v debli) a Im (306. v párovom hodnotení) v súťaži o "šalátovú misu" ešte spolu neúčinkovali a pre druhého spomenutého ide o deblovú premiéru v tejto súťaži.

Po piatku je stav barážového stretnutia podľa všeobecných očakávaní 1:1. Najprv vysoko favorizovaný osemfinalista US Open 2007 Lee hladko zdolal o 13 rokov mladšieho slovenského debutanta Martina Kližana a následne takisto bez straty setu Lacko vyrovnal proti Junovi. Štvorhra sa začne o 13.00 h.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Davisov pohár: S Mertiňákom vo štvorhre Lacko