Daňo zbytočne fauluje, Krajči by ho poslal na farmu do Skalice

Slovanista Marko Daňo pri zrážke so súperom v zápase KHL.
Slovanista Marko Daňo pri zrážke so súperom v zápase KHL. (Autor: TASR)
Vojtech Jurkovič|22. okt 2013 o 18:03

Šatan v utorok oslávil na Long Islande 39. narodeniny. Krajči mu poslal esemesku. Priznal, že Šatanov cit vo finálnej fáze jeho tímu chýba. Chce získať Radivojeviča, čo má byť prioritná posila pre Slovan.

BRATISLAVA. Desať bodov z maximálne možných osemnástich. Dve výhry za dva body, dve za tri, no nakoniec dve prehry s nulovým ziskom bodov. Tréner Rostislav Čada hodnotí bilanciu zo série šiestich domácich zápasov ako úspešnú.

„Boli sme blízko k bodom aj v ďalších dvoch stretnutiach, ktoré sme prehrali o jediný gól, čo je kruté. To je jediné, s čím som nespokojný.“

Od začiatku sezóny je známe, že Slovan objektívne nemá takú hráčsku kvalitu ako pred rokom so Šatanom, Višňovským a Sekerom. Ostáva mu len podobný herný koncept založený na bránení náskoku z prípadného brejkového gólu a silnom charaktere tímu.

Čada dodal, že technika ruských špičkových hráčov v kombinácii s ich rýchlosťou býva ťažko bránitelná.

Nepoučiteľný: Mrzí ma to

V dueli s CSKA o to viac udreli do očí dve vylúčenia mladého útočníka Marka Daňa tesne za sebou v druhej tretine. „Vylúčenia ma mrzia, teraz už s tým nič neurobím. Pri tom druhom som protihráča chcel natlačiť do bránkoviska, rozhodca odpískal hákovanie,“ vysvetľoval Daňo.

Osemnásťročný talent, ktorého draftoval Columbus z NHL v 1. kole, má po Ölveckom (20) a Matouškovi (15) najvyšší počet trestných minút v tejto sezóne medzi útočníkmi. V 17 zápasoch ich nazbieral 14. V bilancii plus­ mínus bodov má najhorší výsledok – mínus osem.

Tréner Čada zvykne po zápase obhajovať svojich hráčov.

„Marko fauloval v prehnanej bojovnosti. V takýchto situáciách to chce viac korčuľovania a najmä hrať čisto. Ako mladý a neskúsený hráč urobil dve chyby a nás to stálo príliš veľa síl.“

S vylúčeniami po niekoľkých sekundách pobytu na ľade mal Daňo problémy aj na svetovom šampionáte vo Fínsku.

Generálny manažér Slovana Maroš Krajči má k Daňovým skratom oveľa silnejšie výhrady. „Keby bolo na mne, už dva týždne by hral na farme v Skalici. Tam by si určite rýchlejšie dal v hlave všetko dokopy.“

Drahý Radivojevič

Krajči včera intenzívne pracoval na získaní útočníka Branka Radivojeviča, ktorý v Nižnekamsku definitívne skončil.

„Branko nie je superstrelec, ale skvele číta hru, bol by pre nás prínosom. Teraz ide o to, aby sme sa dohodli s generálnym manažérom Nižnekamska. Podľa jeho predstáv by sme mali v plnej výške prebrať zmluvný záväzok, čo však nie je pre nás reálne. Bolo by to pre nás dvakrát viac, ako je plat nášho najlepšieho hráča,“ dodal manažér.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Daňo zbytočne fauluje, Krajči by ho poslal na farmu do Skalice