Vo Švédsku mu pomohla babka. Jenčko sa modlil za bronz, Kanada ho škrie dodnes

Jenčkovi v cudzine pomohla babka zo Slovenska.

0
Daniel Alexander Jenčko v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji do 18 rokov 2023.
Daniel Alexander Jenčko v zápase Slovensko - Česko na MS v hokeji do 18 rokov 2023. (Autor: Andreas Robanser / Puckfans.at)

Daniel Alexander Jenčko odohral posledné dva roky vo švédskom Malmö. Nebol tam sám.

Pokorný východniar zaujal na MS do 18 rokov, keď v zápase o bronz proti Kanade poslal Slovensko zopár minút pred koncom do vedenia 3:2.

„To bol taký výbuch emócií, nevedel som, čo mám robiť," opisoval.

Stiahnite si unikátnu e-knihu Draft 2023

V tomto texte nájdete aj unikátnu e-knihu Draft 2023 a v nej vyše 100 analytických profilov talentov pred draftom, výnimočné príbehy Samuela Honzeka a Adama Gajana, profil Dalibora Dvorského, 18 rozhovorov, preddraftové rebríčky a mnoho ďalšieho. E-knihu majú k dispozícii všetci predplatitelia Sportnetu.

Už druhú sezónu ste odohrali vo Švédsku. Ako hodnotíte vaše pôsobenie?

Som veľmi rád, že som odišiel do Švédska. Hrať tam bol odmalička môj sen. Páčil sa mi ich systém a korčuľovanie, hrajú fyzicky a technický hokej, vedia to skĺbiť dohromady. Som veľmi spokojný.

Ako sa zrodil nápad ísť na severe Európy?

Kontaktoval ma môj agent. Oslovil ho švédsky tím Malmö, oni si ma pozvali na týždennú skúšku. Po nej mi ponúkli zmluvu, a tak som tam odišiel.

Čo vám to dalo?

Myslím si, že som sa veľmi zlepšil z individuálnej stránky v oblastiach ako korčuľovanie, streľba a podobne. Švédi veľmi veľa trénujú, to mi vyhovuje.

Sledujte draft naživo na Sportnete

Aj tento rok vám Sportnet ponúkne živé draftové štúdio, ktorého moderátorom bude redaktor Šimon Čop a jeho hosťami budú skauti Samuel Tirpák a Jakub Hromada. Jeho súčasťou budú okamžité detailné analýzy, dozviete sa zaujímavosti o draftovaných hráčoch či zo zákulisia samotného draftu. Budete môcť sledovať prvé kolo (29. 6. od 1.00 SELČ) aj zvyšok draftu (29. 6. od 17.00 SELČ).

Aký je tam život?

Hrávam v Malmö, je to asi také veľké mesto ako Košice. Zvykol som si.

Žijete tam sám? Varíte si, periete?

Tím mi pridelil byt, bola tam so mnou babka zo Slovenska, ktorá mi varila, takže som sa mohol naplno sústrediť na hokej. Veľmi mi pomohla.

Ako sa zrodil tento nápad?


Samuel Grega pochádza z liptovskej dediny Hybe. Študuje žurnalistiku v Anglicku. Zo športov najradšej sleduje hokej, hlavne NHL, kde ho okrem samotných zápasov fascinujú aj pokročilé štatistiky. V Sportnete je súčasťou blogu Oh My Hockey, kde píše o najlepšej hokejovej lige sveta. Rád číta, moderuje, rekreačne športuje a hrá na hudobných nástrojoch.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Príbehy hokejových nádejí»Vo Švédsku mu pomohla babka. Jenčko sa modlil za bronz, Kanada ho škrie dodnes