Čo by bolo v opačnom prípade?

Sportnet|4. aug 2009 o 00:00

Vo februári 2008 obleteli celý futbalový svet fotografie a šoty takmer "kriminálneho činu" v podaní obrancu Birminghamu City Martina Taylora, ktorý už v 3. min. stretnutia zlomil nohu Eduardovi z Arsenalu.

Zábery boli len pre silné žalúdky. Taylor okamžite videl červenú kartu a dostal trojzápasový dištanc. Väčší mu podľa noriem nemohli dať, hoci apel bol zo všetkých strán značný.

O obrovskom šťastí môže hovoriť mladý stredopoliar MFK Košice Kamil Kuzma, že sa o ňom nepíše ako Eduardovi. Brutálny faul slovanistu Juraja Halenára sa neskončil zlomeninou. Kto mal možnosť vidieť zábery z tohto zákroku, zostal zaskočený, že rozhodca Hracho ani nevytiahol žltú kartu, hoci bol blízko k celej situácii. Vidieť však tento zákrok je pre bežného fanúšika veľmi ťažké. Televízie priniesli nanajvýš zábery, ako ho nakladajú na nosidlá. Trúfame si povedať, že ak by si obaja hráči vymenili úlohy, tento faul by bol pod väčším drobnohľadom ako samotné góly zo stretnutia. Taká TA3 by ho vysielala každú polhodinu možno i dva dni... Samozrejme, všade by sme počúvali vyplakávanie, ako belasí prišli o oporu pred dôležitým odvetným zápasom 3. predkola Ligy majstrov na štadióne Olympiakosu Pireus. A o odcudzení takýchto unfair zákrokov by sme sa napočúvali až-až. Pochopiteľne, nechýbalo by volanie po prísnom potrestaní a pod. Keďže však úlohy a obsadenia boli také, aké sme uviedli v úvode, nedeje sa absolútne nič! Slabučký Hracho nevytiahol ani kartu, hoci Halenár mal vidieť bez pardónu červenú. Nevidel, a tak ho všetci ospevujú, aký pekný gól strelil. Dvanásť minút po faule... Ten sa do šotov televízií nezmestil, a tak nikoho nezaujíma, že Košičanom bude tento hráč chýbať niekoľko týždňov. Mimochodom, kto by chcel vidieť tento škaredý zákrok, môže si ho pozrieť len na www.huste.sk, kde ho ukazujú i spomalene. Vrelo odporúčame disciplinárnej komisii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čo by bolo v opačnom prípade?