City gólmi naháňa strach, teraz preverí Kozáčika

(Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|26. nov 2013 o 17:19

Vladimír Weiss by mal bojovať o postup na pôde Paríž Saint-Germain. Slovák Matúš Kozáčik je lídrom Ligy majstrov v počte úspešných zákrokov. Dnes ho čaká najproduktívnejší útok Anglicka.

BRATISLAVA. Zo všetkých Slovákov v najprestížnejšej klubovej súťaži sveta zrejme najväčšiu pozornosť priťahuje Matúš Kozáčik. Žiadny brankár nečelil v Lige šampiónov toľkým strelám, Slovák službách Plzne je tiež suverénnym lídrom v počte úspešných zákrokov – mal ich tridsaťdva.

Pri nie najpevnejšej obrane českého majstra však inkasoval aj najviac gólov - dvanásť. Jeden z nich proti CSKA Moskva bol zrejme aj najkurióznejší, keď spravil školácku chybu. Dnes bude Kozáčik čeliť Manchester City, ktorý sa pýši najproduktívnejším útokom v Anglicku.

„Nudiť sa isto nebudem. Bolo by pekné, ak by som v štatistike úspešných zásahov zostal prvý. Pred každým zápasom v Lige majstrov počítam s tým, že budeme mať veľa práce v obrane. Síce by bolo dobré, ak by to tak nebolo, ale myslím, že City potvrdí svoju silu ," smial sa Kozáčik.

Pozor na Agüera

V dvanástich zápasoch strelil najbohatší britský klub 34 gólov, desať z nich dal Sergio Agüero, čo z neho robí najlepšieho strelca Premier League.

„Spolu s Messim a Ronaldom je momentálne Agüero najlepší na svete,“ vyhlásil tréner City Manuel Pellegrini po víkendovom triumfe 6:0 nad silným Tottenhamom.

Bývalý Maradonov zať prispel k debaklu dvoma gólmi a troma asistenciami. Tottenham mal pritom najlepšiu obranu v Anglicku, v predchádzajúcich 11 zápasoch inkasoval rovnako gólov ako na Etihad Stadium. Tam však úplne vybuchol. Podobne ako ostatní.

Na svojom štadióne vyhralo City v Premier League všetkých šesť zápasov, nastrieľalo 26 gólov. Trebárs slávnejší mestský rival z United schytal od nich štyri góly, Norwich sedem. Everton tri, CSKA Moskva v Lige majstrov päť.

„Je veľmi dôležité, či sa chytíte na začiatku nejakým zákrokom. Poteší ma každá šanca, ktorú zneškodním,“ vravel Kozáčik.

Slovák bol najlepším hráčom Plzne v oboch zápasoch proti Bayernu Mníchov (0:5, 0:1) i doma proti City (0:3). Defenzívu Plzne proti City bude riadiť ďalší Slovák – stopér Marián Čišovský, jeho krajania Marek Bakoš a Michal Ďuriš by mali preveriť obranu Angličanov.

Vrbov posledný zápas

„Chceme hrať dôstojne. Nemáme čo stratiť. Dúfam, že nepodľahneme atmosfére, ktorá bude isto úžasná,“ citujú české médiá Pavla Vrbu. Čaká ho posledný zápas v pozícii trénera Plzne v Európskych pohároch na pôde súpera. Od januára prevezme českú reprezentáciu.

„Neplakal som ako iní chlapci. Žiadnu zmenu nepociťujeme. Akurát nám tréner vravel, že nám niečo pridá na rozlúčku. Ak by nekončil, tak by nám nedal nič. Vrbu čaká skvelá budúcnosť,“ žartoval kapitán Plzne Pavel Horváth.

„Verím, že by nás mohli City podceniť alebo že by mohli poľaviť v koncentrácii, pretože majú už istý postup,“ dodal kapitán Plzne.

Weiss by mal pomôcť

Olympiakos Pireus by mal v boji o postup zo skupiny na pôde Paríž Saint­Germain posilniť Vladimír Weiss.

Slovenský krídelník sa zotavil zo svalového zranenia a v sobotu už zasiahol do ligového súboja na ihrisku Panthrakikosu. Weiss patrí k najlepším a najproduktívnejším hráčom Grékov. Parížanom dal v prvom zápase gól.

Ronaldo nenastúpi

Tréner futbalistov Realu Madrid Carlo Ancelotti potvrdil, že Cristiano Ronaldo nenastúpi v stredajšom dueli B-skupiny Ligy majstrov doma proti Galatasaray Istanbul pre zranenie zadného stehenného svalu.

"Cristiano nemôže hrať pre drobné problémy. V stredu by mal začať s individuálnym tréningom a uvidíme, či bude k dispozícii v sobotu na súboj proti Valladolidu. Je to len natiahnuté," vyhlásil Ancelotti.

Program

A-skupina: Leverkusen - Man. United (Jednotka), Š. Doneck - San Sebastián

B-skupina: Real Madrid - Galatasaray Istanbul (Digi liga majstrov 1, PrimaCool), Juventus – Kodaň (Digi Sport 2)

C-skupina: Anderlecht - Benfica, Paríž - Olympiakos (Digi liga majstrov 2)

D-skupina: o (18.00) CSKA Moskva - Bayern (Digi Sport 2), City - Plzeň (ČT 4)

Zápasy sa začínajú o 20:45

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»City gólmi naháňa strach, teraz preverí Kozáčika