Cibulkovej prehra vo štvorhre, postup Hantuchovej

SITA|7. okt 2008 o 15:15

WTA Tour Kremlin Cup v Moskve priniesol pre slovensko-ruský pár Cibulková - Čakvetadzoevá stop už v 1. kole štvorhry.

MOSKVA. Slovenská tenistka Daniela Hantuchová zvíťazila v utorok v 1. kole dvojhry na turnaji WTA Tour Kremlin Cup v Moskve (Tier I, dotácia 1,34 milióna USD, tvrdý povrch RuKortHard v hale) nad takisto nenasadenou Taliankou Francescou Schiavoneovou za 78 minút hladko 6:3, 6:2. Už teraz má istotu 60 renkingových bodov a šeku na 16 370 USD.

Dvadsaťpäťročná popradská rodáčka Hantuchová, tento týždeň 13. vo svetovom rebríčku, sa svojej skúsenej súperke revanšovala za tokijskú prehru 1:6, 5:7 zo 16. septembra. Celkovo však má proti 28-ročnej z Milána pochádzajúcej Schiavoneovej (23. v renkingu), v ruskej metropole úspešnej kvalifikantke, stále nepriaznivú bilanciu zo vzájomných súbojov 2:4, vrátane Pohára federácie. "Ten rozdiel dnes spočíval v mojom väčšom sebavedomí. Viac som si verila, bola som trpezlivejšia vo výmenách - nesnažila som sa ukončovať ich za každú cenu," povedala D. Hantuchová pre agentúru SITA.

Semifinalistka januárových melbournských Australian Open Hantuchová hrá v Moskve len po druhý raz. Pred štyrmi rokmi okamžite podľahla hostiteľke Jelene Bovinovej 2:6, 3:6. Držiteľka troch singlových titulov z hlavného okruhu si v osemfinálovom 2. kole zmeria sily so sedmičkou "pavúka“, domácou Verou Zvonarevovou (9.). Proti bronzovej olympijskej medailistke z Pekingu má skóre 0:3 (na sety 0:6).

V utorok bola na Kremlin Cupe v hre aj Dominika Cibulková, ale vo štvorhre neuspela. Spolu s Ruskou Annou Čakvetadzeovou prehrali s takisto nenasadeným rumunsko-kazašským párom Monica Niculescová, Jaroslava Švedovová za 98 minút 7:6 (3), 1:6, 4:10 - zápasový tajbrejk. Držiteľky voľnej karty nezachytili úvod rozhodujúcej časti - zo skóre 0:5 síce znížili na 3:5, ale obrat už nedotiahli. Ako je známe, Cibulková v pondelok zdolala v 1. kole dvojhry v ruskej metropole Marion Bartoliovú (6:1, 4:1 - skreč), revanšovala sa tým Francúzke za minulotýždňovú stuttgartskú prehru a v osemfinále ju premiérovo v kariére čaká Srbka Ana Ivanovičová.

Súhrn výsledkov utorňajších stretnutí 1. kola dvojhry

  • Daniela Hantuchová (SR) - Francesca Schiavoneová (Tal.) 6:3, 6:2
  • Katarina Srebotniková (Slovin.) - Aľona Bondarenková (Ukr.) 6:2, 6:1
  • Vera Zvonarevová (7-Rus.) - Maria Kirilenková (Rus.) 6:4, 6:4
  • Jekaterina Makarovová (Rus.) - Jelena Vesninová (Rus.) 7:6 (4), 7:6 (1)
  • Sara Erraniová (Tal.) - Viktoria Azarenková (Biel.) 1:6, 6:4, 6:3
  • Svetlana Kuznecovová (5-Rus.) - Na Li (Čína) 6:4, 7:5
  • Flavia Pennettová (Tal.) - Venus Williamsová (6-USA) 6:4, 2:6, 6:4

Štvorhra - 1. kolo:

Monica Niculescová, Jaroslava Švedovová (Rum./Kaz.) - Dominika Cibulková, Anna Čakvetadzoevá (SR/Rus.) 6:7 (3), 6:1, 10:4 - zápasový tajbrejk

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Cibulkovej prehra vo štvorhre, postup Hantuchovej