Chemesáci sa vyrovnali „šoumenom“ Ľubľany

Milan Lízala. Motivácia bola - a značná.
Milan Lízala. Motivácia bola - a značná. (Autor: mirano)
Sportnet|15. jan 2013 o 00:00

V základnej časti MEVZY odohrajú humenskí volejbalisti ešte dva zápasy, stále majú šancu účasti vo Final four.



HUMENNÉ. V tajbrejku bol stav 9:6, neskôr 10:8. To bolo najbližšie, keď mali volejbalisti ŠK Chemes Humenné na dosah víťazstvo nad aktuálnym suverénom MEVZY a účastníkom osemfinále Ligy majstrov, slovinským veľkoklubom ACH Volley Ľubľana. Nepodarilo sa, chemesáci na historicky prvé víťazstvo s týmto súperom nedosiahli.

Na humenskej palubovke sa odohral dvojzápas. Blízko k úspechu mali chemesáci v druhom stretnutí, keď dospel zápas do tajbrejku.

„Rozhodla koncovka skráteného setu. Ja sám som trikrát chyboval po servise súpera, čo je v tajbrejku neprípustné. Chyby sa tu rátajú  'dvakrát', lebo už väčšinou nie je čas napraviť ich. Napokon to aj rozhodlo,“ konštatoval sklesnutým hlasom Milan Lízala.

Motivácia navyše

Prekvapenie na úkor favorita sa tak napokon neudialo, i keď chemesáci mu uchmatli zápasový bod, dalo sa aj viac. V istých pasážach to bol humenský tím, ktorý diktoval dianie na palubovke.

„Bolo to taktikou, ktorú nám tréner povedal, taktiež však so súperom z Ligy majstrov sa nehrá každý deň. Aspoň pre mňa motivácia navyše, dokázať, že nie sú až takí 'šoumeni', ako sa zdá,“ podotkol smečiar chemesákov, ktorý si v sobotňajšom dueli pripísal 15 bodov.

Jedným z nich bol aj jednoblok na „hviezdu“ Ľubľany - univerzála Sidibeho. Vystaviť stopku univerzálovi francúzskeho pôvodu na „jedny ruky“ sa podarilo v zápase iba jemu a Javorčíkovi.

„Vždy takáto chvíľa poteší, ešte viac nabudí. Vieme herne ťahať dobré pasáže, len musíme výkonnosť držať, nerobiť chyby, čo sa týka aj mňa,“ dodal 21-ročný volejbalista.

Šanca stále žije

Bolo to blízko, už sa s tým nič nedá robiť. Z dvojzápasu s favoritom získali chemesáci bod. „Sklamanie je veľké, no musíme pozerať dopredu. Ešte stále máme šancu dostať sa v MEVZE do Final four,“ dodal Milan Lízala.

Prehra Aich/Dobu doma s Kamnikom (1:3) totiž vrátila do hry aj slovinský Kamnik a zároveň udržala humenskú nádej.

Práve do Kamniku pocestujú chemesáci v MEVZE najbližšie. Pre Slovincov posledný zápas základnej časti, Humenné privíta ešte doma Kaštelu, tretieho do partie -Aich/Dob, čaká Kaštela (vonku) a VT Bratislava (doma). Chemesáci majú na svojich súperov v tabuľke stratu jedného bodu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Chemesáci sa vyrovnali „šoumenom“ Ľubľany