Chelsea utrpela vo finále Superpohára debakel 1:4

Ján Mikula, TASR|31. aug 2012 o 22:41

Radamel Falcao spláca Atléticu Madrid financie, ktorého do neho klub investoval.

BRATISLAVA, MONACO. Futbalista Atlética Madrid Radamel Falcao potvrdil povesť jedného z najlepších svetových útočníkov aj v stretnutí o Európsky superpohár, keď v Monaku hetrikom pomohol tímu k víťazstvu 4:1 nad najúspešnejším tímom uplynulého ročníka Ligy majstrov FC Chelsea.

Tiger úradoval

Kolumbijský reprezentant, ktorého prezývajú Tiger, sa presadil trikrát v prvom polčase, keď prekonal českého gólmana londýnskeho klub Petra Čecha a definitívne rozhodol o druhom úspechu Atlética v Superpohári v klubovej histórii. Prvý raz to bolo v roku 2010 po víťazstve nad Interom Miláno 2:0.

Pre 26-ročného kanoniera to bol druhý hetrik za päť dní, v pondelok v Primera División sa tromi presnými zásahmi pričinil o víťazstvo nad Athleticom Bilbao 4:0.

Po zmene strán a hodine hry pridal na Štadióne Louisa II. v Monaku štvrtý gól brazílsky obranca Miranda. Za FC Chelsea dokázal iba skorigovať stav v 75. min stopér Gary Cahill, anglický tím pod vedením kouča Roberta di Mattea utrpel veľkú blamáž.

Chelsea sa ako úradujúci víťaz LM dostala do finále zásluhou triumfu nad Bayernom Mníchov, keď v jeho Allianz Arene zvládli zverenci Roberta di Mattea lepšie jedenástkový rozstrel (4:3). V riadnom čase aj po predĺžení sa stretnutie skončilo 1:1. Atlético v Bukurešti v máji hladko zdolalo vo finále EL UEFA Athletic Bilbao 3:0.

Neopakovateľný kanonier

„Je len jeden Falcao a ten je náš. Je to skvelý futbalista. Budeme bojovať o to, aby sme ho udržali ešte veľmi dlho,“ povedal pre španielsku verejnoprávnu televíziu väčšinový majiteľ víťaza Miguel Ángel Gil. Atlético kúpilo Falcaa vlani za 40 miliónov eur z FC Porto a ten investované financie veľmi rýchlo splatil. Atléticu pomohol 12 presnými zásahmi k triumfu v Európskej lige UEFA, dva góly dal vo finále proti Athleticu Bilbao. V španielskej La Lige dal 24 gólov.

„Vždy snívam o tom, že budem dávať veľa gólov. Ďakujem Bohu za šance, ktoré som dostal. Proti Chelsea sme odohrali skvelý zápas a sme šťastní,“ cituje SITA Falcaa, o ktorého služby majú záujem mnohé popredné európske kluby. Zatiaľ minimálne do zimy zostáva hráčom madridského Atlética.

„Svoju budúcnosť ešte teraz neriešim. Neviem, čo prinesú ďalšie mesiace či roky. Viem, že ma chcelo angažovať viacero klubov, ale Atlético tvrdo o mňa bojovalo,“ doplnil Kolumbijčan podľa portálu tvnoviny.sk.

Ako Juventus, Anderlecht a Valencia

Víťazné Atlético Madrid sa pridalo k Juventusu Turín, Anderlechtu Brusel a Valencii. Tieto mužstvá tiež dvakrát triumfovali v Európskom superpohári. Rekordérom v počte trofejí v tejto súťaži je taliansky AC Miláno s piatimi primátmi. Chelsea si na svoje druhé prvenstvo musí ešte počkať. Premiérové si vybojovala v roku 1998 výhrou nad Realom Madrid 1:0.

Chelsea Londýn svojou hrou vo finále totálne prepadla. Tréner bol šokovaný.

„V prvom polčase sme podali veľmi slabý výkon. Súper bol však veľmi nebezpečný. Začali sme pomaly, ľahkovážne a za to nás Atlético dokonale potrestalo. Máme sa ešte čo učiť, čo zlepšovať, je to hanba, že sme neboli schopní držať krok s takýmto protivníkom v boji o Európsky superpohár. Je to pre nás veľmi nepríjemná prehra, ale my sa z nej spamätáme,“ cituje SITA smutného kouča londýnskeho klubu Di Mattea.

ico

Chelsea Londýn - Atletico Madrid 1:4 (0:3)

Góly: 74. Cahill - 6., 19. a 45. Falcao, 60. Miranda, ŽK: Ivanovič (Chelsea), rozhodoval: Skomina (Slov.)

Chelsea: Čech - Ivanovič, Cahill, Luiz, A. Cole (89. Bertrand) - Obi Mikel, Lampard - Ramires (46. Oscar), Mata (82. Sturridge), Hazard - Torres

Atletico: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Luis - Lopez (56. Rodriguez), Suarez, Gabi, Koke (81. Garcia) - Turan, Falcao (87. Belozoglu)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Chelsea utrpela vo finále Superpohára debakel 1:4