Chelsea rozhodla za sedem minút, City sa trápilo

Pavol Spál, SITA|19. aug 2012 o 16:50

Ligový debut ako zo sna zažil belgický útočník Eden Hazard v drese FC Chelsea.

Belgičan prestúpil na Stamford Bridge koncom mája z francúzskeho tímu OSC Lille za 40 miliónov eur.

LONDÝN, BRATISLAVA. Londýnska Chelsea za neho zaplatila Lille zhruba štyridsať miliónov eur, čím sa stal Eden Hazard najdrahším hráčom tohto prestupového leta. Dvadsaťjedenročného Belgičana chcel Arsenal, Manchester United i City, ale vybral si Chelsea. Miliardár a majiteľ Londýnčanov Roman Abramovič ho údajne presvedčil v rozhovore medzi štyrmi očami.

„Chcem vyhrávať veľké trofeje. A tu v Chelsea sa mi to podarí. Azda ich bude veľa,“ zdôvodňoval svoj výber pre TV Chelsea Belgičan, ktorý dal vlani za Lille 21 gólov.
A Hazard sa predviedol ihneď vo svojom prvom zápase v Premier League. Za šesť minút vybavil triumf Chelsea na pôde Wiganu 2:0. Bol najlepším hráčom zápasu, kľučkami školil defenzívu súpera.

„Hazard ukázal všetky svoje kvality, bola radosť pozerať sa na jeho hru,“ chválil ho tréner Chelsea Roberto Di Matteo. Hazard štýlom hry i nízkou postavou pripomína Messiho. „Som rád, že napĺňa očakávania, a že ho máme v tíme,“ dodal najstarší hráč Chelsea Frank Lampard. Už v druhej minúte sa Hazard parádne uvoľnil a skvele nahral na gól Ivanoviča, o tri minúty po faule na neho kopala Chelsea penaltu – Lampard ju premenil.

Prísny rozhodca

Liverpool FC v sobotu prežil najhorší úvodný zápas od roku 1937, prehral na pôde West Bromwich Albion 0:3.
Podľa nového kouča Liverpoolu Brenda Rodgersa má na tom veľkú vinu i rozhodca - odpískal proti Liverpoolu dve sporné penalty a po prvej z nich vylúčil stopéra Aggera.

I druhá penalta po súboji Slováka Martina Škrtela s Longom bola veľmi prísne posúdená. „Vylúčenie i obe penalty boli veľmi kruté,“ cituje Telegraph kouča Liverpoolu. Útočník Luis Suarez pred štartom sezóny vyhlásil, že chce s Liverpoolom získať titul.

„Je to môj sen a ja zvyčajne dosiahnem to, po čom túžim. V tomto smere mám dostatok sebadôvery a verím si. Už odmalička som chcel hrať v takomto klube,“ cituje Uruguajčana goal.com.

Najlepší útok

Prvý zápas však Suarezovi nevyšiel, premárnil niekoľko čistých šancí, na čo Liverpool doplatil.
Najväčším hitom Premier League by mala byť pondeľňajšia premiéra Robina van Persieho v drese Manchester United na pôde liverpoolskeho Evertonu. Súboj sa hrá v pondelok o 21.00, vysiela ho Digi Sport.

Persie by mal vytvoriť útok s Wayne Rooneym – prvý a druhý najlepší strelec vlaňajšej sezóny – dali spolu 73 gólov.
„Je to asi najlepší útok na svete. Bez van Persieho sú United dva yardy pred nami a s ním päť,“ vyhlásil skromne Roberto Mancini, tréner konkurenčného Manchestru City. Úradujúci šampión Anglicka dnes doma po napínavom priebehu vyhral so Southamptonom 3:2. Zápas rozhodol Nasri.


W-C footyroom.com by footyroom

ico

Agüero sa zranil po 13 minútach

Anglický futbalový klub Manchester City sa zrejme určitý čas bude musieť zaobísť bez útočníka Sergia Agüera, pre ktorého sa v dôsledku zranenia skončil nedeľňajší ligový zápas so Southamptonom už po 13 minútach.

Dvadsaťštyriročný Argentínčan, ktorý gólom v samom závere posledného zápasu vlaňajšej sezóny proti Queens Park Rangers zabezpečil pre svoj klub zisk ligového titulu, opustil trávnik na nosidlách držiac si koleno.

Agüero sa s bolestivým výrazom v tvári ešte dokázal postaviť na nohy, vzápätí však opäť klesol k zemi.

Diváci ho vyprevadili z ihriska veľkým aplauzom, na jeho miesto nastúpil Edin Džeko. Agüero vo svojej debutovej sezóne v drese Citizens zaznamenal 23 gólov.

tasr

ico

Premier League - 1. kolo

Wigan - Chelsea 0:2 (0:2)

Góly: 2. B. Ivanovič, 7. Lampard (z pok. kopu)

Manchester City - Southampton 3:2 (1:0)

Góly: 40. C. Tévez, 72. Džeko, 80. Nasri - 59. R. Lambert, 68. S. Davies



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Chelsea rozhodla za sedem minút, City sa trápilo