Chára po prehrách: Na paniku ešte nie je čas

Zdeno Chára s brankárom Timom Thomasom.
Zdeno Chára s brankárom Timom Thomasom. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|13. okt 2011 o 16:08

Boston prežíva zlý vstup do novej sezóny NHL. Na druhej strane výborne začala Philadelphia, v ktorej drese sa darí aj slovenskému obrancovi Andrejovi Meszárošovi.

BRATISLAVA. Hokejisti Philadelphie prežívajú skvelý začiatok sezóny. Vyhrali všetky tri zápasy úvodu sezónu.

Dobrú hru potiahli aj doma, keď potešili fanúšikov výhrou nad finalistom vlaňajšieho ročníka z Vancouvru. Jedným z hrdinov dramatického zápasu bol Andrej Meszároš, ktorý strelil v tretej tretine víťazný gól svojho tímu.

Slovenský obranca si tak dal pekný darček k 26. narodeninám a fotka s jeho oslavujúcim výrazom sa objavila na viacerých titulkách amerických stránok.

Meszároš bodoval v troch zápasoch

Meszároš tak bodoval aj v treťom zápase Philadelphie, keď si v prvých dvoch pripísal dve asistencie. V nabitom kádri dokazuje, prečo bol v minulej sezóne vyhlásený za najlepšieho obrancu klubu.

„Je to pekný začiatok, ale musíme pracovať na vyvážení našej hry. Dnes sme vyhrali, ale Vancouver sa dokázal dotiahnuť z 2:4 na 4:4 po našich chybách. Preto treba, aby sme naďalej dobre forčekovali a korčuľovali,“ povedal pre tsn.com kapitán tímu Chris Pronger.

Úplne odlišný úvod sezóny zažíva Boston Bruins. Obhajcovia Stanleyho pohára vyhrali len jeden zo štyroch zápasov, keď prehrali aj s priemernou Carolinou a slabým Coloradom.

Chára je sklamaný, ale tímu verí

"Klamal by som, keby som nepovedal, že nie sme sklamaní. Všetky prehry boli tesné, o gól. Máme dobrý tím a nie je ešte čas na paniku. Musíme zabrať a otočiť nepriaznivý stav,“ povedal pre boston.com Zdeno Chára.

Kapitán Bruins zatiaľ v sezóne nebodoval, na súperových brankárov vystrelil jedenásťkrát a v štatistikách má jeden plusový bod.

Bostonu dosť chýba zranený center David Krejčí, ktorého sa snaží tréner Claude Julien nahradiť minuloročným nováčikom Tylerom Seguinom, ktorý zväčša hrával na krídle. „Tylera skúšame na krídle aj na centri. V poslednom zápase nehral najlepšie, ale to neznamená, že naša hra padá na jednom hráčovi,“ dodal tréner Claude Julien. "Nehráme vôbec až tak zle ako ukazujú výsledky. Zmena určite nastane."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára po prehrách: Na paniku ešte nie je čas