Česko uvažuje o EURO 2020, hovorí o kandidatúre so SR

TASR|16. feb 2010 o 20:09

Futbalové Česko koketuje s organizovaním finálového turnaja EURO 2020, pričom sa skloňuje aj spoločná kandidatúra so Slovenskom.

PRAHA. Pri utorkovom oficiálnom stretnutí sa na tom zhodli prezident EMFS Ivan Hašek a predseda sociálnej demokracie Jiří Paroubek.

"Tento dátum si v súvislosti s európskym šampionátom dokážem predstaviť. Rovnako si tak dokážem predstaviť, že by sme ten šampionát organizovali spoločne so Slovenskom," uviedol Paroubek pre český portál idnes.cz.

V prípade volebného víťazstva chce šéf sociálnej demokracie previesť šport z ministerstva školstva priamo pod Úrad vlády. "Šport musí byť samostatný a riadiť ho musí predseda vlády. Podporujeme šport dlhodobo a chceme ho podporovať aj naďalej. Šport je potrebné podporovať z verejných financií. A pokiaľ sa staneme vládnou stranou, týmto spôsobom ho podporovať budeme," dodal Paroubek.

V súvislosti s kandidatúrou na EURO 2020 by prvými novými štadiónmi v Česku mali byť národný štadión v Prahe a mestské v Brne a Ostrave. "Výstavbu týchto štadiónov sme pripravení podporiť," reagoval Paroubek.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Česko uvažuje o EURO 2020, hovorí o kandidatúre so SR