Česká originalita alebo súboj Ralph Lauren vs. gumáky

Sportnet|28. júl 2012 o 11:10

Na slávnostnom defilé sa zúčastnilo 204 olympijských výprav, ale tou, ktorá vzbudila najväčší ohlas, sa bezpochyby stala reprezentácia Česka.

Na slávnostnom defilé krajín sa zúčastnilo 204 olympijských výprav, ale tou, ktorá vzbudila v Londýne najväčší ohlas, sa bezpochyby stala reprezentácia Česka.

Ako píše český portál iDnes.cz, originálne lesklé modré gumáky doplnené šortkami vyvolali pobavené poznámky komentátorov a podnietili diskusie na sociálnych sieťach.

"To je zvláštne ... Česi nastúpili v gumákoch a s dáždnikmi. Snažia sa snáď niečo naznačiť o našom počasí?!" pýtal sa komentátor BBC, keď na plochu olympijského štadióna napochodovala výprava obutá do gumákov.

Nadšení športovci mávali dáždnikmi a usmievali sa. Všetci ostatní, vrátane kameramana, si všímali predovšetkým ich netradičné obutie.

Na Twiitteri sa téma #wellies, teda hovorový anglický výraz pre gumáky, zaradila vedľa Mr. Beana medzi najdiskutovanejšie večera.

"Očakávajú Česi nejaký lejak?" napísal napríklad známy anglický futbalista Rio Ferdinand.

A dostal odpoveď od waleského politika Mohammada Asghara: "Veď je to jasné, sú pripravení na britské počasie!"

Kým v Česku sa olympijská kolekcia s motívmi Dvojfarebnej fugy od Františka Kupku dočkala rozporuplných reakcií, vo svete upútala a pobavila.

"Pozrite sa na Čechov a ich čižmy. Pekný ťah," vyzval čitateľov denník Telegraph. "Porazili Britov v ich vlastnej hre, v humore," chválila Katharina Borchertová, známa novinárka nemeckého Spiegelu.

Hneď po londýnskej slávnosti sa fotografie českého tímu objavili na väčšine serverov. Examiner.com označil gumáky za najbizarnejší moment ceremoniálu, písali o nich aj stránky denníka Washington Post alebo New York Times.

Ten vo svojom módnom ohliadnutí za začatím Hier postavil výpravu vedenú badmintonistom Petrom Koukalom do kontrastu s americkými športovcami, ktorí predviedli saká svetoznámej značky Ralph Lauren. "Bol to súboj Lauren vs. Gumové čižmy," zhrnul v titulku piatkovú prehliadku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Česká originalita alebo súboj Ralph Lauren vs. gumáky