Červenák ide na kvalifikáciu na Australian Open

Pavol Červenák
Pavol Červenák (Autor: SITA)
SITA|19. dec 2011 o 12:42

Daviscupový reprezentant Pavol Červenák sa napokon rozhodol skúsiť kvalifikáciu na Australian Open.

BRATISLAVA. Daviscupový reprezentant Pavol Červenák sa napokon rozhodol skúsiť to v kvalifikácii Australian Open (11. - 14. januára), hoci mu hrozí, že na južnú pologuľu vycestuje na jediný zápas.

"Kolín nad Rýnom by na ten budúci rok mal vyjsť. Po Austrálii buď budem hrať na challengeri v Heilbronne a potom na podujatí rovnakej úrovne takisto na tvrdom povrchu v hale v Kazani, alebo pôjdem na dve ´pätnástky´ ITF na antuke v Egypte. Neskôr by som mal mať na programe challengerové turnaje na antuke v Maroku," uviedol pre agentúru SITA Pavol Červenák. Pri oboch možných scenároch po AO má Červenák voľný týždeň, na ktorého konci sa v Glasgowe uskutoční stretnutie Veľká Británia - SR v 1. kole I. skupiny euroafrickej zóny Davis Cupu (10. - 12. februára).

Dvadsaťštyriročný Bratislavčan, ktorý sa od jesene 2010 pripravuje v Akadémii Marca-Kevina Goellnera, sa v decembri 2011 premiérovo v kariére vyšvihol do druhej stovky svetového rebríčka ATP, konkrétne na 199. pozíciu. V tejto sezóne zaujal najmä prienikom z kvalifikácie až do štvrťfinále hlavnej súťaže na júlovom turnaji ATP World Tour 250 na antuke v Stuttgarte, kde zdolal napríklad Rumuna Victora Hanesca, vtedy 64. v renkingu. V septembri Červenák bol vo finále trnavského challengeru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Červenák ide na kvalifikáciu na Australian Open