Cebákovi sa oplatil ofenzívny výlet

Štvrtý gól oceliarov. Takto ho strelil košický útočník Peter Bartoš.
Štvrtý gól oceliarov. Takto ho strelil košický útočník Peter Bartoš. (Autor: tasr)
Patrik Fotta|29. dec 2015 o 00:00

Úradujúci hokejový majster HC Košice sa vďaka včerajšiemu víťazstvu nad Martinom vyšvihol na prvé miesto extraligového pelotónu.

Úradujúci hokejový majster HC Košice sa vďaka včerajšiemu víťazstvu 4:2 nad Martinom vyšvihol na prvé miesto extraligového pelotónu. V úvode tretej tretiny zaznamenal víťazný gól obranca oceliarov Juraj Cebák. Šikovne si nakorčuľoval od modrej čiary pred martinského brankára Gibla a zužitkoval excelentnú prihrávku od kapitána Mareka Bartánusa.

KOŠICE. Takmer štyri a pol tisíc divákov sledovalo včerajší súboj v Steel Aréne, kde padlo dovedna šesť gólov, z toho štyri do siete hostí z Martina. Okrem Cebáka sa gólovo presadili aj Hrnka, Češík a Bartoš.

„Pre mňa je dôležité v prvom rade nedostať gól, ale na druhej strane som rád, keď sa mi podarí nejaký streliť. Teší ma, že prišiel tento prvý a možno to už pôjde o čosi ľahšie,“ povedal o svojom úvodnom presnom zásahu v prebiehajúcej sezóne Juraj Cebák.

Oslabenia musia zlepšiť

Trikrát hrali košickí hokejisti v oslabení za príliš veľa hráčov na ľade.

„Toto sa nám nemôže stávať. Súper to dokázal potrestať, takže musíme sa v tomto smere zlepšiť. Zdá sa mi, že v každom zápase v poslednom období sme dostali nejaký gól, keď sme hrali v oslabení. Súper má síce výhodu o jedného hráča, ale aj tak to musíme zlepšiť,“ skonštatoval Cebák a k netradičnej situácii sa vyjadril aj domáci tréner.

„Priznám sa, že niečo také som ešte nezažil. Musím sa na to pozrieť na videu, ako to v skutočnosti bolo,“ povedal lodivod oceliarov Rostislav Čada.

Včerajšieho súpera zdolali Košičania najmä vďaka efektívnemu využívaniu presilových hier.

„Úvod nebol z našej strany veľmi dobrý, ale postupne sme sa dostávali do tempa a pomohli nám aj presilové hry. Aj za stavu 2:0 sme mali veľkú šancu, keby sme to premenili, mohli sme sa viac upokojiť. Súper sa potom dotiahol na rozdiel gólu a to nás trochu znervóznilo, ale našťastie sa nám podarilo pridať ďalšie dva góly a sme radi za víťazstvo,“ povedal Cebák.

Na popradskú atmosféru sa teší

Tretím víťazstvom v rade sa košickí hokejisti dostali na čelo extraligy o skóre pred doterajšieho lídra Nitru. Už zajtra sa stretnú s Popradom na jeho ľade.

„Vždy je príjemné vyhrávať. Pozeráme sa stále len na najbližší zápas. Dúfam, že koniec roka sa nám podarí udržať si víťaznú formu. Čaká nás derby v Poprade, ktorý sa na nás určite dobre pripraví a vždy tam býva dobrá atmosféra, na čo sa teším. My si musíme hlavne dobre oddýchnuť a pripraviť sa na ten duel,“ povedal Cebák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Cebákovi sa oplatil ofenzívny výlet