Čaká nás horúci futbalový víkend

Sportnet|9. jún 2012 o 00:00

Už len dve kolá nás delia od konca súťažného ročníka. Futbalová horúčka stúpa. Z futbalových zástupcov Spiša ani jeden klub urputne nebojuje o postup.

Skôr spletitá situácia je v štvrto– a piatoligovej spoločnosti v boji o záchranu.

SPIŠ. Máte pravdu. Jeden klub zo Spiša je na čele tabuľky a môže zabojovať o postup. Už teraz môžeme takmer s určitosťou povedať, že piatoligové Hrabušice chcú skončiť prvé.

Osamotený bežec v majstrovstve regiónu Spišské Podhradie už len dohráva súťaž. A v nedeľu pôjde v Bardejovskej Novej Vsi skôr o tabuľkovú prestíž. To už viac drámy sľubuje štvrtoligová skupina Juh.

O Krompašanoch sa začína hovoriť, že keby súťaž trvala o štyri–päť kôl dlhšie, možno by ju aj vyhrali. Dokonca pod seba v tabuľke dostali aj Rudňany.

V nedeľu však Rudňanci hostia Strážske a prípadné zaváhanie by ich stálo veľký prepad v tabuľke smerom nadol.

Rozbehnutí Krompašania merajú dlhú cestu do Sobraniec. Súboj prvého s posledným uvidia diváci vo Veľkých Revištiach, kde sa predstavia Smižany. Zástupcom zo Spiša sa však u lídra na jar veľmi darí. Zvíťazili tam Rudňanci aj Krompašania.

Záchranárska robota čaká doma na Vlašanov v súboji s Veľkými Kapušanmi.

To správne napätie a koncosezónnu „šťavu“ má boj o záchranu v V. lige Podtatranskej. Každý má stále šancu zachrániť sa. Predposledné kolá môžu dať odpoveď na veľa otáznikov.

„Zápas roka“ čaká na dvojicu Jaklovce – Prakovce. Tento duel bude nesmierne sledovaný. „

Všetci si uvedomujeme, čo by znamenala prípadná prehra. To ani nepripúšťame, aby sme potom ratovali situáciu v poslednom kole,“ avizoval jaklovský šéf futbalu Marek Macko.

Na výsledok tohto zápasu budú čakať netrpezlivo Kluknavčania hrajúci v Harichovciach a hlavne rezerva Spišskej Novej Vsi, ktorá bude živiť iskierku nádeje v Hranovnici.

Bez stresov a obáv o záchranu si môžu zahrať Tepličania proti Ľubici. „My už hráme len futbal. Aj proti Ľubici chceme potešiť našich divákov dobrou hrou. Iné veci nepripúšťame,“ povedal tréner Tepličky Vladimír Hudáček, ktorý je s touto sezónu v Tepličke maximálne spokojný.

Súboj dvoch „H“ bude v Helcmanovciach, kde sa predstaví líder z Hrabušíc. Aj tu sa diváci môžu tešiť na chutný futbalový pokrm. Margecany hostia doma Spišské Bystré.

Odorínčania prídu

Aj v najvyššej oblastnej futbalovej súťaži bude v zostávajúcich dvoch kolách poriadne horúco. Víťaz je už dve kolá pred koncom jasný. Kto však z dvojice Markušovce – Hnilčík sa s „jednotkou“ rozlúči? Program 25. kola: Chrasť n/H – SŠM Bystrany, Olcnava – Hnilčík, Markušovce – Jamník, Maria Huta – Gelnica, Domaňovce – Iliašovce, Nálepkovo – Odorín, Spartak Bystrany – Mníšek n/H.

Dve dôležité upozornenia – celé kolo I. triedy sa hrá o 10.30 hod. A tréner Odorína Ľubo Majko s úsmevom odkazuje do Nálepkova: „Isto na tento zápas prídeme a nastúpime. Pred dvoma týždňami to bola zhoda zlých náhod. Ale mužstvo je pokope a ideme zabojovať o dobrý výsledok.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Čaká nás horúci futbalový víkend