Bývalý lekár Liverpoolu: Mourinho nemá do práce lekárov čo hovoriť

Josého Mourinha vbehnutie lekárskeho tímu na trávnik veľmi nahnevalo.
Josého Mourinha vbehnutie lekárskeho tímu na trávnik veľmi nahnevalo. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. aug 2015 o 12:26

Tréner do toho nemá čo hovoriť, tak ako mu doktori neordinujú formáciu, hovorí austrálsky odborník na športovú medicínu Peter Brukner.

LONDÝN. Tréner FC Chelsea José Mourinho by sa mal ospravedlniť lekárke tohto anglického futbalového klubu Eve Carneirovej. Takéto presvedčenie vyjadril pre britský rozhlas BBC 5 bývalý lekár FC Liverpool Peter Brukner.

Austrálsky odborník na športovú medicínu je presvedčený, že päťdesiatdvaročný portugalský kouč o jedenásť rokov mladšiu členku realizačného tímu verejne potupil.

Carneirová spoločne s fyzioterapeutom Jonom Fearnom vybehli na trávnik v sobotňajšom stretnutí úvodného kola najvyššej anglickej súťaže Premier League 2015/2016, aby ošetrili Edena Hazarda.

Belgičan však opateru podľa Mourinha nepotreboval. A Chelsea musela v remízovom zápase so Swansea City (2:2) hrať chvíľu iba s deviatimi hráčmi, keďže už predtým prišla o vylúčeného brankára Thibauta Courtoisa.

José Mourinho sa hnevá po tom, čo jeho lekársky tím vbehol na trávnik.

"Mourinho ukázal, že nedisponuje dostatočným rešpektom. Lekári si počínali stopercentne správne. Počkali si na pokyn od hlavného rozhodcu Michaela Olivera," vravel Brukner.

"Tréner do toho nemá čo hovoriť, tak ako mu doktori neordinujú formáciu. Mal by sa ospravedlniť, lebo jej spôsobil potupu na najväčšej možnej scéne."

Carneirovej podľa Daily Telegraph hrozí strata miesta na lavičke Chelsea počas súťažných duelov. Pracovať by mala už len v tréningovom centre v Cobhame.

"Bolo to impulzívne a naivné. Musí rozumieť futbalu," hneval sa Mourinho.

O miesto Carneirovej už na sociálnej sieti Twitter sarkasticky prejavil záujem niekdajší anglický reprezentant Gary Lineker. "Uchádzač musí rozumieť futbalu, ale nespomenuli nič o medicínskom vzdelaní. Asi sa prihlásim."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Bývalý lekár Liverpoolu: Mourinho nemá do práce lekárov čo hovoriť