Býci otestujú možného súpera v play-off

Košičania chcú potvrdiť progres. Dnes privítajú úradujúceho majstra.
Košičania chcú potvrdiť progres. Dnes privítajú úradujúceho majstra. (Autor: Judita Čermáková)
Marián Špacai|17. feb 2016 o 00:00

Pre basketbalistov KB Košice sa už dnes skončí základná časť najvyššej súťaže.

Predposledné kolo si totiž predohrali a v poslednom majú pri nepárnom počte účastníkov voľno.

KOŠICE. Košickí býci dnes od 18. hod. privítajú v Angels aréne atraktívneho protivníka – majstra z Komárna.

Pôjde aj o sebavedomie, pretože práve tím z juhu Slovenska môže byť súperom KB v prvom kole play-off.

Hrajú rýchlejšie

„Posledné zápasy, vrátane Slovenského pohára boli z našej strany veľmi dobré, vidieť stúpajúcu formu a chuť hrať. Zmeny herného štýlu po príchode nového trénera sa už prejavujú, hráme podstatne rýchlejšie a vieme sa viac presadiť. Komárnu máme čo vracať, takže chcem vyhrať, aj keď vyššie ako na piate miesto to už nebude ,“ reálne zhodnotil manažér KB Košice Ivan Benninghaus situáciu v tabuľke pred koncom základnej časti.

Po včerajšej výhre Levíc – aj keď nečakane vydretej – v Spišskej Novej Vsi je už len v rovine teórie, že by Košičania mohli ísť do play-off z výhodnejšej štvrtej pozície. Prakticky je šanca už takmer nulová.

„Stále však nie je rozhodnuté, či našim súperom v prvom kole play-off budú Levice alebo Komárno. V dnešnom zápase sa teda môžeme s Komárnom pred prípadnou vzájomnou konfrontáciou vo vyraďovacej fáze otestovať. Každopádne, my chceme pokračovať v nastúpenom trende.“

K zmene v kádri ešte dôjsť môže

Košičania v priebehu sezóny prešli viacerými turbulenciami na legionárskych miestach v kádri, ktorý sa v poslednom čase už stabilizoval.

Ak by predsa len chcel nováčik ešte niečo meniť, čas má už len do budúceho piatku, keď sa skončí prestupové obdobie.

„Nemôžem úplne vylúčiť, že k nejakej zmene ešte dôjde, ale teraz je už veľmi ťažké získať niekoho kvalitného na pozíciu, ktorá by nám pomohla. Musel by to byť niekto, kto niekde pravidelne hráva, nie ktosi, kto by bol týždne či mesiace niekde odložený. Už totiž nie je čas na to, aby sa dostával do hernej praxe,“ dodal na margo kádra I. Benninghaus.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Býci otestujú možného súpera v play-off