Bude VSS aspoň druholigové?

(Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Sportnet|23. jún 2017 o 00:00

Prezident klubu Podolák stále nechce vyjsť s farbou von.

Ani týždeň po uzávierke prihlášok do celorepublikových futbalových súťaží nie je jasné, či FC VSS Košice ostane na mape slovenského futbalu.

Prezident klubu Blažej Podolák síce podal prihlášky do Fortuna ligy aj do II. ligy, ale či tam mužstvo hrajúce na štadióne v Čermeli aj nastúpi, je viac ako otázne.

V pondelok zasadala licenčná komisia Slovenského futbalového zväzu a prihláškou víťaza II. ligy sa ani nezaoberala. Potrebná dokumentácia totiž v termíne do Bratislavy nedorazila a komisia napokon rozhodovala len o tom, či môže do najvyššej súťaže zasiahnuť druhý tím II. ligy, FC Nitra.

Nitrania sa napokon dočkali a od budúcej sezóny si zahrajú najvyššiu súťaž.

„Prezídium Únie ligových klubov na svojom stredajšom rokovaní v zmysle súťažného poriadku jednomyseľným hlasovaním odsúhlasilo zaradenie FC Nitra do Fortuna ligy. Vychádzali sme zo správy Licenčnej komisie Slovenského futbalového zväzu, ktorá odporučila zaradiť do Fortuna ligy FC Nitra ako druhé mužstvo konečnej tabuľky II. ligy, keďže víťaz tejto súťaže FC VSS Košice podmienky skráteného licenčného konania nesplnil,“ konštatoval v oficiálnej informácii lisového portálu prezident Únie ligových klubov Ivan Kozák .

O poschodie nižšie

Kde skončia druholigoví víťazi FC VSS Košice, v tejto chvíli netuší nikto.

Klub podal prihlášku do druhej ligy, ktorá bude mať od novej sezóny celoslovenský formát.

Vzhľadom na slová prezidenta Podoláka, ktorý ohlásil koniec športových činností klubu, je otázne, či VSS do druhej ligy nastúpi.

Aj keby podľa všetkého na to mali právo, je možné, že dlhy nakoniec pošlú žlto-modrý košický klub o nejaké to poschodie v hierarchii súťaží nižšie.

Faktom je, že VSS hrozia sankcie nielen za nevyplatenie peňazí hráčom v minulosti, ale aj za nevyplatenie miezd hráčom, ktorí vybojovali postup.

Navyše v úradnej správe Slovenského futbalového zväzu zo 17. júna sa píše aj o tom, že FC VSS Košice postupuje zväz na disciplinárne konanie kvôli nevyplateniu zberných faktúr za rozhodcov a delegátov stretnutí.

Stanovisko pripravujú

Vzhľadom na to, že FC VSS Košice už takmer dva týždne ohlasuje na oficiálnej webovej stránke pod názvom PRIPRAVUJEME stanovisko k prihláškam do súťaží (a ešte stále ho neprinieslo), sa dá očakávať, že až do poslednej možnej chvíle nebude jasné, akú súťaž budú žlto-modrí hrať.

Smutné je najmä to, že nielen fanúšikovia VSS, ale aj samotní hráči ostávajú v neistote len kvôli tomu, že prezident klubu Podolák nechce vyjsť s farbou von.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bude VSS aspoň druholigové?