Bučáková hrá aj vďaka vzornému manželovi

Sportnet|9. okt 2014 o 00:00

Basketbalistky Good Angels Košice nastúpili proti Spišskej Novej Vsi, ktorú zdolali o 49 bodov.

Včera podvečer, v rovnakom čase ako hrali svoj posledný zápas Ligy majstrov košickí hokejisti v Steel Aréne, nastúpili viacnásobné slovenské šampiónky basketbalistky Good Angels Košice proti Spišskej Novej Vsi, ktorú zdolali o 49 bodov (100:51).

KOŠICE. Domáce už v 7. min. vyhrávali 21:4 a 5 minút pred záverečným klaksónom 90:35. Nakoniec o tom, že zaznamenali trojciferný výsledok rozhodla 16 sekúnd pred koncom Minčíková, ktorá premenila jednu šestku.

Novinkou v stretnutí bolo, že podľa súčasných platných pravidiel musela v 32. minúte opustiť palubovku hráčka Sp. Novej Vsi, košická odchovankyňa Katarína Slimáková po druhej nešportovej chybe.

Kiššová si ani nepamätá

Po stretnutí sme oslovili Martinu Kiššovú, ktorá hrala v drese víťaziek.

„Ani sa nepamätám, aby som v jednom stretnutí zaznamenala 16 bodov, ako to bolo dnes. Dúfam, že sa mi tak bude strelecky dariť aj v ďalších nielen extraligových súbojoch a že budem mať presnú streleckú mušku aj zo stredných streleckých pozícií, no a bodaj by sa k tomu pridali aj trojbodové koše.“

A ako brala prvý predohrávaný extraligový súboj?

„Chceli sme sa čo najlepšie odraziť a začať tak, ako sa na obhajkyne titulu patrí a to zvíťaziť s vyšším bodovým rozdielom, čo sa nám aj naplnilo a tak sme spokojné a môžeme cestovať na kvalitne obsadený turnaj do ruského Jekaterinburgu.“

Vrátila sa k svojej láske

Na strane súperiek nastúpila na strednej rozohrávke bývalá opora košického tímu Slávka Bučáková. Hrala s číslom 23 a tak sme sa jej opýtali, prečo.

„Také mi dali a ja som nemala špeciálnu požiadavku a preto som to prijala, som veľmi rada, že som sa vrátila k svojej veľkej láske basketbalu, hoci je pravda, že som mala pred samotným extraligovým stretnutím rešpekt, ale v príprave som hrala za svoj tím 4 - 5 zápasov a sama som prekvapená, že mi to vcelku išlo a že som ani necítila, že netrénujem, a len chodím hrať.“

V hľadisku sme videli aj jej manžela Jozefa Bučáka, ktorý svojho času obliekal dres v najvyššej súťaži Košíc.

Preto smerovala otázka, čo v súčasnosti robí.

„Pracuje v Žiline a vo voľnom čase aj trénuje prvoligových mužov a v neposlednom rade je vzorným manželom a aj vďaka nemu môžem hrať v najvyššej slovenskej súťaži,“ pochválila ho manželka.

Štatistika

Good Angels Košice - Rücon 2014 Spišská Nová Ves 100:51 (44:29)

Najviac bodov: Žirková 17, Kiššová 16, Hruščáková 13 – Palušná 15, Gladkovová a Feketeová po 10, 700 divákov.

boj

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bučáková hrá aj vďaka vzornému manželovi