Bronzovému medailistovi návrat do Dukly vyšiel

Dávid Okoličány. Opäť ho budeme vídať v michalovskom drese.
Dávid Okoličány. Opäť ho budeme vídať v michalovskom drese. (Autor: Róbert Andrejov)
Sportnet|15. jan 2015 o 00:00

Okoličány si po takmer dvoch rokoch opäť obliekol michalovský dres, chce ísť znova do finále.

Nedávny úspech na šampionáte je vrcholom jeho doterajšej kariéry.

MICHALOVCE. Ďalší z úspešného hokejového výberu Slovenska do 20 rokov, ktorý v úvode tohto roka na svetovom juniorskom šampionáte v Kanade vybojoval bronz, si našiel nové pôsobisko.

Gólman Dávid Okoličány v utorok odchytal premiérový zápas v staronovom drese, keď nastúpil za prvoligovú Duklu Michalovce na ľade Liptovského Mikuláša proti slovenskej reprezentácii do 18 rokov.

A návrat do tímu z metropoly Zemplína mu vyšiel, keď inkasoval iba raz a so spoluhráčmi sa tešil z výhry 2:1 (0:1, 1:0, 1:0).

Debakel hodili za hlavu

Košický rodák prežíval v kanadských mestách Montreal a Toronto na prelome rokov najkrajšie chvíle v doterajšej kariére, hoci bol v zápasovej akcii len raz, a to hneď v úvodnom vystúpení Slovákov proti Kanade, proti ktorej odchytal takmer polovicu zápasu a inkasoval tri góly.

„Prežívali sme obrovskú radosť, pretože nikto z nás ani z fanúšikov nečakal, že skončíme tretí. Atmosféra v Kanade bola úžasná, takú športovec zažije možno raz za život. Bolo to naozaj krásne,“ rozhovoril sa čochvíľa 20-ročný brankár, ktorý si nesmierne cení, že mohol byť súčasťou Bokrošovej družiny, aj keď chytal len raz.

„Dostal som málo príležitostí, lebo Denis Godla predvádzal ozaj veľmi dobré výkony. Bronz sme získali hlavne vďaka tomu, že sme boli skvelý tím a dobre zohratý kolektív,“ hovoril D. Okoličány.

Mužstvo sa naštartovalo paradoxne po debakli s domácim celkom v prvom dueli, ktorý prehralo 0:8.

„Po tejto prehre sme sa všetci chlapci zišli a povedali si, že to bol iba skrat, lebo prvýkrát sme hrali v takej atmosfére, a že to musíme hodiť za hlavu.“

Dukle chce pomôcť

Slováci sa rýchlo otriasli a postupne porazili Fínov, Nemcov a Čechov, čím si vybojovali miestenku v semifinále. V ňom nestačili opäť na Kanadu, neskorších majstrov sveta, ale v súboji o bronz porazili Švédov, čím napodobnili partiu z roku 1999 a získali pre našu krajinu iba druhý cenný kov z juniorského šampionátu.

Vtedy bolo na MS brankárske trio Lašák, Staňa a Križan, ktorí neskôr rozbehli dobrú kariéru. A v tomto by ich rád napodobnil aj Dávid.

„Je to môj sen, že to dotiahnem do nejakého dobrého klubu. Ale je len na mne, či svoj sen opustím, alebo nie. Ja verím, že sa mi to podarí,“ vyjadril sa postavou nevysoký strážca svätyne, ktorého odrazovým mostíkom do „veľkého“ hokeja by mohli byť prvoligové Michalovce.

„V hre boli aj Bardejov či Martin, ale zvolil som príležitosť ísť do Dukly. Neváhal som, pretože v Michalovciach sa cítim ako doma, chcem im pomôcť, aby sa opäť prebojovali do finále. Mnohých chlapcov poznám, je tu veľa košických odchovancov, partia je veľmi dobrá.“

V utorok v Mikuláši proti SR 18 predviedol dobrý výkon, nuž verme, že znova bude takou oporou „vojakov“ ako v sezóne 2012/13.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bronzovému medailistovi návrat do Dukly vyšiel