Brazílske sklamanie ukryté za slovom "uspokojivé"

SITA|26. aug 2008 o 10:55

BRASILIA 26. augusta (SITA, AP) - Vystúpenie Brazílie na olympijských hrách v Pekingu nevyvolalo v juhoamerickej krajine kandidujúcej na usporiadanie OH 2016 nadšenie. Prezident Luiz Inácio Lula da Silva ...

BRASILIA 26. augusta (SITA, AP) - Vystúpenie Brazílie na olympijských hrách v Pekingu nevyvolalo v juhoamerickej krajine kandidujúcej na usporiadanie OH 2016 nadšenie. Prezident Luiz Inácio Lula da Silva ho diplomaticky zhodnotil výrazom "uspokojivé", keď sám priznal, že očakával viac najmä od futbalistov, ktorí opäť neprekročili svoj olympijský tieň a skončili až tretí. "Naše nádeje na víťazstvo vo futbalovom turnaji sa opäť raz nenaplnili," konštatovala hlava štátu, ktorý má na konte päť titulov futbalových majstrov sveta.

Brazílska výprava priviezla z Pekingu celkom 15 medailí - 3 zlaté, 4 strieborné a 8 bronzových a umiestnila sa v hodnotení účastníckych krajín na 23. mieste.

Silva neskrýval z tohto výsledku sklamanie. "Musíme začať v Brazílii brať šport trochu vážnejšie. Treba zmobilizovať mestá a vlády jednotlivých štátov, ako aj podnikateľskú sféru, aby prispeli ku konkurencieschopnosti našich kolektívov a jednotlivcov. Začať musíme už teraz, aby sa zlepšenie dostavilo už o štyri roky v Londýne a potom v roku 2016," uviedol Silva. Brazílske Rio de Janeiro figuruje medzi štyrmi finalistami výberu dejiska OH 2016 spolu s Madridom, Chicagom a Tokiom.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Brazílske sklamanie ukryté za slovom "uspokojivé"