Brankár Prešova Boháč zahynul pri nehode

Talentovaný brankár František Boháč zomrel pri nočnej nehode v Košiciach.
Talentovaný brankár František Boháč zomrel pri nočnej nehode v Košiciach. (Autor: SITA/Viktor Zamborský)
Sportnet|29. sep 2011 o 08:23

Brankár hádzanárov Tatrana Prešov František Boháč zahynul pri dopravnej nehode v Košiciach.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

KOŠICE/PREŠOV. Vo štvrtok o 1:36 nadránom zahynul pri nehode na Americkej triede v Košiciach brankár hádzanárov Tatrana Prešov František Boháč.

Boháč mal 22 rokov a bol perspektívnym brankárom aj do slovenskej reprezentácie. Tréner Zoltán Heister ho ako brankársku trojku nominoval aj do kádra pre posledný júnový zápas uplynulej kvalifikácie o postup na budúcoročné ME proti Čiernej Hore.

Košický rodák prestúpil do tímu slovenského majstra len pred aktuálnou sezónou z MHK Košice.

"Je to obrovská strata pre náš klub po ľudskej i hernej stránke. Pohreb bude pravdepodobne v sobotu, čo znamená, že aj náš zápas v SEHA lige proti Izvidaču Ljubuški bude odložený," povedal pre TASR manažér Tatrana Prešov Miroslav Šosták.

Podľa polície išiel rýchlo

Nevedno, kde sa František v noci na sídlisku Ťahanovce presúval, podľa polície však išiel v úseku, kde maximálne povolená rýchlosť 50 km za hodinu, rýchlo a nezvládol riadenie.

Narazil pritom do betónového piliera a bol na mieste mŕtvy. Privolaní záchranári a hasiči mu už nedokázali pomôcť.

"Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že vodič s autom Audi A4 s evidenčným číslom Košíc - okolia narazil do betónového piliera. Išlo o 22-ročného Františka B., ktorý však po náraze nejavil žiadne známky života," vysvetľujú hasiči.

"Za pomoci hydraulického náradia sme muža vytiahli z vozidla, potom sme miesto odovzdali polícii a po zdokumentovaní nehody posypali cestu absorpčnou látkou, keďže z auta vytiekli na vozovku ropné produkty," dodávajú hasiči.

Vrazil do piliera

Podľa krajskej policajnej hovorkyne Jany Mésarovej vodič išiel v smere od obchodného centra k Ťahanovskej ulici.

"Tam v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti vozidla svojim schopnostiam z doposiaľ nezistených príčin zišiel s autom mimo cestu a prednou časťou narazil do betónového piliera nadchodu pre chodcov. Vodič pri dopravnej nehode utrpel ťažké zranenia nezlučiteľné so životom," vraví Mésarová.

Polícia teraz zisťuje okolnosti za akých k nehode došlo. Rýchlosť na tachometri audi sa v čase zrážky zasekla na úrovni 120 km/h. Či šiel v osudnú chvíľu František skutočne takouto rýchlosťou zatiaľ nie je jasné, ale je to pravdepodobné.

"Okolnosti nehody vyšetruje košický vyšetrovateľ aj za účasti znalca z odboru dopravy," dopĺňa policajná hovorkyňa.

Podľa našich informácií mohol byť príčinou nárazu do mostného piliera pravdepodobne mikrospánok. Polícia vraj na mieste nehody nenašla žiadne brzdné stopy, čo svedčí o tom, že k nárazu došlo plynule bez brzdenia.

Vylúčený je údajne aj alkohol, podobne i technická porucha auta.

Foto: Polícia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brankár Prešova Boháč zahynul pri nehode