Brankár Hudáček dúfal márne, nik sa mu neozval

Skvelý Hudáček. Takto sa po poslednom stretnutí tešil Julo z majstrovského titulu, no z reprezentačnej pozvánky sa tešiť nemohol...
Skvelý Hudáček. Takto sa po poslednom stretnutí tešil Julo z majstrovského titulu, no z reprezentačnej pozvánky sa tešiť nemohol... (Autor: čtk)
Sportnet|27. apr 2010 o 00:00

Pre mnohých je to šok. Brankár Július Hudáček nedostal možnosť zabojovať o miesto v konečnej nominácii na svetový šampionát v hokeji v Nemecku.

Ústredná postava Košíc v boji o titul na štvrtkový zraz do Skalice nepôjde. Pozvanie z majstrovského kádra HC dostali útočníci Vladimír Dravecký a Stanislav Gron. Rudolf Huna sa zo zdravotných dôvodov ospravedlnil. Do národného tímu tréneri povolali Branislava Konráda z bratislavského Slovana.

Tak ja neviem, získal som majstrovský titul, chytalo sa mi v pohode, neviem, čo viac by som mohol ukázať."


KOŠICE. Ak už nie teraz, tak kedy? Túto otázku si kladie nejeden hokejový fanúšik. Brankár Július Hudáček má veľký podiel na tom, že Košice opäť vystúpili na extraligový trón. Pred finále so Slovanom sa špekulovalo, kto je na tom lepšie, Branislav Konrád bol v druhom stretnutí po jedenástich inkasovaných góloch striedaný Pavlom Rybárom a zvyšok série sledoval z lavičky. Napriek tomu dostal zelenú, košický hrdina Hudáček nemá ani možnosť zabojovať o miesto v konečnej nominácii. Julo sa túto informáciu dozvedel v nedeľu večer. Včera v rozhovore reagoval tak, ako to vie máloktorý 21-ročný mladík, pokojne s rozvahou.


Julo, keď ste sa dozvedeli nomináciu, čo ste si ako prvé pomysleli?

"V kútiku duše som dúfal, že by ma mohli zavolať, ale keďže ma nik nekontaktoval, tak som akosi rátal s tým, že tam nebudem, hoci médiá neraz naznačovali, že by som do národiaku mohol ísť."

Tušíte aspoň, čo je za rozhodnutím? Prečo ste ostali mimo pozornosti?

"Nie, ja som sa snažil o to miesto svojimi výkonmi, potom je to už na kompetentných, na tréneroch. Ja som pre reprezentáciu urobil na ľade všetko, čo som mohol."

Boli ste prekvapený, že prednosť dostal Braňo Konrád zo Slovana?

"Zavolám mu, veď sme kamaráti od detstva. Aj mu k tej nominácii zagratulujem, je to veľká vec, ak má hráč možnosť ísť na majstrovstvá sveta."

Čo by ste museli v košickej bránke ukázať, aby padla voľba na vás?

"Tak ja neviem, získal som majstrovský titul, chytalo sa mi v pohode, neviem, čo viac by som mohol ukázať."

Myslíte si, že vaše slová smerom k prezidentovi zväzu Jurajovi Širokému pred piatym zápasom v Bratislave, že nebude mať ďaleko na odovzdávanie zlatých medailí, sa nejakým spôsobom mohli podpísať na brankárskej voľbe?

"Nominácia sa predsa robí na základe výkonnosti, nie toho, čo niekde poviete."

Tréner národného tímu Hanlon vás naživo mohol vidieť práve v Bratislave v úvode série, keď košický tím vyhral, vtedy ste sa predviedli v dobrom svetle...

"Neviem, kto skladá reprezentáciu. Či do toho trénerovi hovoria aj iní ľudia. Ale už je to jedno, na šampionát sa budem chcieť dostať o rok."

Musíte na konci vydarenej sezóny prehltnúť horkú pilulku?

"Reprezentácia mala byť akousi čerešničkou na torte, je predsa snom každého hráča, ja si budem musieť počkať."

Sú hráči, ktorí ak sú ohrdnutí, tak sa urazia a viac o reprezentačný dres neprejavia záujem. To však asi nie je váš prípad...

"V žiadnom prípade. Pozvanie do reprezentácie by som odmietol iba kvôli vážnemu zraneniu. Do slovenskej reprezentácie pôjdem stále s radosťou."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brankár Hudáček dúfal márne, nik sa mu neozval