Bránila Rusov, napokon aj u nej zistili doping. Lebedevovej odobrali dve olympijské medaily

Tatiana Lebedevová.
Tatiana Lebedevová. (Autor: SITA/AP)
SITA|25. jan 2017 o 22:58

Ruska sa plánuje voči rozhodnutiu odvolať. Budem bojovať do konca, tvrdí.

MOSKVA. Tatiana Lebedevová, ktorá hlasno bojovala za nevinu ruských športovcov obviňovaných zo štátom riadeného dopingu, sama uviazla v dopingovom škandále a v stredu prišla o dve medaily z olympijských hier.

Lebedevová získala striebra v diaľke i trojskoku na olympijských hrách 2008 v Pekingu, ale Medzinárodný olympijský výbor (MOV) rozhodol o odobraní oboch kovov za jej pozitívny test na steroid turinabol pri opakovanom preskúmaní vtedajších vzoriek.

Štyridsaťročná Ruska je olympijskou šampiónkou v diaľke z Atén 2004 a okrem toho má v zbierke striebro zo Sydney 2000 a bronz z Atén 2004 v trojskoku.

Aktívnu kariéru ukončila v roku 2013 a následne sa stala ruskou senátorkou. Svetovú dopingovú agentúru (WADA) obvinila z pokusu o zmanipulovanie olympiády, pričom hovorila o anglosaskej loby.

Lebedevová sa plánuje proti rozhodnutiu odvolať.

"Vždy budem bojovať až do konca," vyhlásila pre tlačovú agentúru Tass športovkyňa, ktorá je bývalou viceprezidentkou Všeruskej atletickej federácie a v súčastnosti je členkou ženskej komisie Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Bránila Rusov, napokon aj u nej zistili doping. Lebedevovej odobrali dve olympijské medaily