Box: Američanov na pokraji krachu zachránil Andre Ward

SITA|25. aug 2004 o 14:00

ATÉNY 25. augusta (SITA) - Andre Ward zachránil americký box na Hrách XXVIII. olympiády v Aténach pred najhorším výsledkom v histórii OH. Dvadsaťročný olympionik zdolal vo štvrťfinálovom súboji kategórie ...

ATÉNY 25. augusta (SITA) - Andre Ward zachránil americký box na Hrách XXVIII. olympiády v Aténach pred najhorším výsledkom v histórii OH. Dvadsaťročný olympionik zdolal vo štvrťfinálovom súboji kategórie do 81 kg úradujúceho majstra sveta Rusa Jevgenija Makarenka a získa minimálne bronzovú medailu. Pred štyrmi rokmi sa Američania na olympijskom turnaji v Sydney 2000 radovali zo zisku štyroch medailí, avšak ani jedna z nich nebola zlatá. Stalo sa tak prvý raz od londýnskych hier v roku 1948.

Hlavným dôvodom neúspechu amerického boxu na aténskych hrách je netrpezlivosť nádejných borcov, ktorí odchádzajú do profesionálneho ringu bez dostatku skúseností. Situácia v krajine, kde vyrástli šampióni ako Muhammad Ali, Joe Frazier a Sugar Ray Leonard, je alarmujúca.

V Aténach dokonca neuspela ani jedna z najväčších amerických nádejí Jason Estrada. Ten neprešiel štvrťfinálovým sitom turnaja v kategórii nad 91 kg a za svoj výkon si vyslúžil tvrdú kritiku. "Nereprezentoval Spojené štáty americké s dostatočnou hrdosťou. Nepreukázal žiadny rešpekt, naviac prehru zhodnotil ako niečo bezvýznamné. Urazil Americký olympijský výbor aj celú našu krajinu," nechal sa počuť Estradov kouč Basheer Abdullah.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Box: Američanov na pokraji krachu zachránil Andre Ward