Boston sa stretne s Torontom, Islanders s Pittsburghom

(Autor: TASR/AP)
TASR|29. apr 2013 o 07:25

Dohrávaný zápas NHL rozhodol o štvrťfinálových dvojiciach play-off Východnej konferencie.

NEW YORK. Hokejisti Ottawy zvíťazili v záverečnom zápase základnej časti skrátenej sezóny NHL 2012/2013 v noci na pondelok v Bostone 4:2. Vo Východnej konferencii obsadili konečnú siedmu priečku a v 1. kole play off sa stretnú s rivalom zo Severovýchodnej divízie Montrealom Canadiens.

Zápas sa dohrával až teraz, keďže ho odložili kvôli teroristickému útoku na Bostonský maratón. Senátori vyhrali v šiestom z posledných deviatich duelov a zabránili Bostonu so slovenským kapitánom Zdenom Chárom, aby vyhral divíziu a obsadil tak druhé miesto v konferencii. Chára v súboji odohral 22:52 minúty a na konto si pripísal jeden mínusový bod.

Až tento zápase definitívne stanovil podobu dvojíc pre 1. kolo play off o Stanleyho pohár. Boston sa v ňom stretne s Torontom. Ďalšími dvojicami na Východe sú Pittsburgh - New York Islanders, Montreal - Ottawa a Washington - NY Rangers.

V Západnej konferencii sa víťaz Prezidentskej trofeje Chicago s dvojicou slovenských útočníkov Marián Hossa a Michal Handzuš stretne s Minnesotou, Anaheim s Detroitom, Vancouver so San Jose a obhajca titulu Los Angeles Kings so St. Louis so slovenským brankárom Jaroslavom Halákom.

Vedenie ligy v nedeľu oznámilo aj najbližší program. V utorok sa budú hrať zápasy Chicago - Minnesota, St. Louis - LA Kings a Anaheim - Detroit, v stredu potom ďalšie tri stretnutia, Boston - Toronto, Pittsburgh - New York Islanders a Vancouver San Jose.

Boston - Ottawa 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 40. Peverley (Redden, Seidenberg), 41. Seidenberg (Lucic, Daugavins) - 17. Condra (Pageau, Conacher), 31. Cowen (Turris, Gončar), 57. Pageau (Methot, E. Karlsson), 60. Turris (E. Karlsson, Alfredsson)

Východná konferencia:

Pittsburgh - New York Islanders

Montreal - Ottawa

Washington - NY Rangers

Boston - Toronto

Západná konferencia:

Chicago - Minnesota

Anaheim - Detroit

Vancouver - San Jose

St. Louis - Los Angeles

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston sa stretne s Torontom, Islanders s Pittsburghom