Boj o hádzanárske finále. Hlohovec proti Topoľčanom

Topoľčanec Martin Čučo Valent (vpravo) v súboji.
Topoľčanec Martin Čučo Valent (vpravo) v súboji. (Autor: FOTO - sporta.sk)
SITA|9. máj 2014 o 09:17

Až sobotňajší v poradí piaty semifinálový zápas rozhodne o súperovi Tatrana Prešov vo finále play-off slovenskej hádzanárskej extraligy.

BRATISLAVA. Až sobotňajší v poradí piaty semifinálový zápas rozhodne o súperovi Tatrana Prešov (obhajca vyradil v semifinále 1. MHK Košice 3:0 na zápasy) vo finále play-off slovenskej hádzanárskej extraligy mužov 2013/2014. Hádzanári HC Sporta Hlohovec nevyužili prvý postupový mečbal, keď na palubovke HK Topoľčany podľahli 34:37 (16:18).

Teraz budú mať druhú možnosť rozhodnúť, ale keďže stav série hranej na tri víťazstvá je vyrovnaný 2:2, bude to súboj takpovediac kto z koho. Postupové karty držia v rukách aj Topoľčanci, hoci ich nevýhodou je, že sa predstavia vonku. Zaváhanie neponúka ani jednému z tímov ďalšiu šancu na opravu.

Dramatický stredajší štvrtý zápas, ktorý sa hral vo vysokom tempe a prakticky až do konca držal divákov v napätí, bol tou najlepšou pozvánkou na rozhodujúce stretnutie. Vďaka obom fanúšikovským táborom sa hralo v búrlivej atmosfére zaplneného topoľčianskeho hľadiska a inak tomu nebude ani v sobotu 10. 5. od 18.00 h v hale na Zábraní. S výnimkou pár momentov z úvodu boli hráči Topoľčian neustále vo vedení, postupne unikli svojmu súperovi na rozdiel šiestich gólov.

Platí, že domáci vyhrávajú

V bránke bol ich veľkou oporou Ľubomír Drápal a v útoku sa darilo ľavorukému krídelníkovi Branislavovi Cigáňovi, autorovi 10 presných zásahov. Hlohovčania, ktorých tiež niekoľkokrát podržal gólman Marián Žernovič, doplatili na slabšiu hru v obrane. Oproti tretiemu vzájomnému duelu v tejto sérii inkasovali o 16 gólov viac. V domácom prostredí budú určite chcieť nielen spevniť defenzívu, ale využiť vlastnú palubovku na prienik do finále.

V doterajšom priebehu série vždy platilo: môj dom - môj hrad. Kým Hlohovčania to budú chcieť potvrdiť, Topoľčanci túžia túto tradíciu zmeniť. "V play-off zohráva domáce prostredie dôležitú rolu. Zatiaľ ho každé družstvo dokázalo využiť. V každom prípade očakávam veľký boj, lebo nikto si nebude chcieť nechať ujsť postup do finále. Máme sa na čo tešiť," uviedol pre Slovak Sport.TV skúsený hráč topoľčianskeho klubu a zároveň rodák z Hlohovca Pavol Polakovič, ktorý v stredu nemohol pomôcť svojim spoluhráčom a v stredu sedel len na tribúne ako spolukomentátor priameho prenosu.

Program semifinále play-off extraligy hádzanárov 2013/2014 (hrá sa na tri víťazstvá):

5. zápas:

sobota 10. 5.: 18.00 h HC Sporta Hlohovec - HK Topoľčany (27:25, 24:24 /1:3 v rozstrele/, 31:21, 34:37, stav série 2:2)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Boj o hádzanárske finále. Hlohovec proti Topoľčanom