Bitka na žiackom zápase v Richnave skončí na súde

Tomáš Labaš. S obvinenými z Richnavy ho čaká súd.
Tomáš Labaš. S obvinenými z Richnavy ho čaká súd. (Autor: Jozef Petruška)
Sportnet|6. sep 2014 o 00:00

Obvinení sú piati, Tomáš Labaš sa odvtedy na futbalových trávnikoch neukázal.



SP. VLACHY. V poslednú aprílovú sobotu roku 2014 napadol dav domácich divákov rozhodcu stretnutia Tomáša Labaša a nešetril ani malých chlapcov – futbalistov z Nálepkova.

Stretnú sa na súde

Stretnutie žiakov oblastnej futbalovej súťaže skončilo víťazstvom Nálepkova 3:2. Celý poľutovaniahodný incident sa odohral až po záverečnom pozdrave.

„Bolo to po ukončení zápasu. Hráč domácich č. 11 napadol hráča hostí č. 12. Ja som sa ho snažil zadržať a oddeliť týchto hráčov, domáci hráč inkasoval červenú kartu. Zozadu vbehli domáci fanúšikovia a začali nás biť – mňa a hráčov hostí. Ešteže mám dobrú kondičku a stihol som ujsť. Bol som na zemi, kryl som si hlavu, ale zdvihol som sa a ušiel. Bitku dostali aj Nálepkovčania,“ opísal vtedy nezabudnuteľnú situáciu rozhodca Spišského oblastného futbalového zväzu Tomáš Labaš.

Od incidentu ubehli štyri mesiace. Tomáš Labaš z dôvodu liečenia a iných okolností už v majstrovských zápasoch ako rozhodca nepôsobil.

„Všetko je v štádiu vyšetrovania. Termín súdneho pojednávania sa blíži. Termín máme na 10. septembra,“ uviedol Tomáš Labaš, ktorý si ako správny Vlašan nenechal ujsť veľký futbalový sviatok v meste, keď v stredu si bol pozrieť zápas Slovenského pohára svojich bývalých spoluhráčov proti Zvolenu.

Za poľutovaniahodný incident už pykal klub z Richnavy, keď disciplinárna komisia SOFZ vyradila mužstvo žiakov zo súťaže.

Boli nejaké snahy zo strany Richnavy o mimosúdne vyrovnanie resp. odškodnenie?

„Ani sa neozvali. No zvažujem im napísať list cez právnika,“ odpovedal T. Labaš a pokračoval: „Sú piati obvinení, z toho dvaja nezamestnaní, jeden postihnutý a dvaja mladiství.“

Rozhodcovská prestávka

Tomáš spolu s bratom Dávidom sú dlhoročnými arbitrami Spišského oblastného futbalového zväzu. Zatiaľ čo Dávid je pravidelne delegovaný na majstrovské stretnutia, Tomáša od incidentu v Richnave v úlohe rozhodcu nevidno.

„Sú tam aj zdravotné prekážky, ale k tomu sa pridali aj pracovné povinnosti,“ objasnil svoju rozhodcovskú absenciu T. Labaš a s úsmevom priznal aj ďalšiu radostnú správu zo súkromného života: „Je to pravda, že je ešte jeden dôvod - v lete som sa ženil.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bitka na žiackom zápase v Richnave skončí na súde