Benítez po výhre nad Chelsea už myslí na Portsmouth

SITA|27. okt 2008 o 10:26

Veľké víťazstvo futbalistov FC Liverpool na Stamford Bridge nebude znamenať nič, ak zverenci Rafaela Beníteza nepotvrdia výsledok zápasu.

LONDÝN. Veľké víťazstvo futbalistov FC Liverpool na Stamford Bridge nebude znamenať nič, ak zverenci Rafaela Beníteza nepotvrdia výsledok zápasu s konkurentom v boji o titul v Premier League aj v nasledujúcom súboji s Portsmouthom. Takto triezvo uvažuje španielsky kouč aktuálneho lídra najvyššej anglickej súťaže po nedeľňajšom šlágri 9. kola, v ktorom o troch bodoch pre "The Reds" rozhodla tečovaná strela Xabiho Alonsa v 9. min. Po štyroch sezónach, v ktorých sa Liverpool iba z diaľky prizeral súbojom o titul, je tím z Anfield Road na čele tabuľky a trojica Manchester United, Chelsea a Arsenal s ním musí počítať. Aby to platilo dlhšie ako pár dní, musia Gerrard a spol. v stredu na domácom trávniku zdolať Portsmouth, teda nevyspytateľného súpera, ktorý sa po nečakanom odchode Harryho Redknappa do Tottenhamu ocitol bez hlavného trénera. "Jednoducho si myslím, že musíme zachovať pokoj a sústrediť sa na Portsmouth. Aby sa nezopakovala situácia po zápase s Manchestrom, keď sme vyhrali, ale vzápätí prišla zbytočná remíza so Stoke City. Keď chceme zostať na čele tabuľky dlhší čas, musíme zdolať takmer každého, pretože Chelsea a United budú číhať na svoju šancu," tlmil emócie Benítez a vyzdvihol dôležitý moment nedeľňajšieho triumfu: "Nadobudli sme duševnú silu, ktorá nám pomáha uspieť v súbojoch s najlepšími. Zvíťaziť na Stamford Bridge nie je jednoduché pre žiaden tím a naši fanúšikovia si to môžu vychutnať."

Víťazstvá v konfrontácii s Manchestrom United a FC Chelsea v priebehu troch mesiacov ešte z Liverpoolu majstrov nerobia, ale majú o to vyššiu cenu, že boli dosiahnuté bez najlepšieho strelca mužstva Fernanda Torresa. "Výhra na tomto ihrisku a naša pozícia nezdolaného lídra poradia je silným odkazom pre ostatné tímy," dodal Benítez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Benítez po výhre nad Chelsea už myslí na Portsmouth