Benítez obhajoval svoje tréningové metódy

SITA|2. nov 2010 o 14:01

Tréner futbalistov úradujúceho európskeho klubového šampióna Interu Miláno Rafael Benítez sa pred utorkovým zápasom Ligy majstrov proti Tottenhamu pokúsil vysvetliť neutešený zdravotný stav svojho kádra.

LONDÝN.

Španiel známy svojimi štatisticky podloženými tvrdeniami priznal, že jeho tím prenasledujú zranenia vo väčšej miere ako jeho súperov.

"Všetky mužstvá majú zranených hráčov, u nás ide zväčša o problémy svalového pôvodu, pričom 40 percent z nich ide na vrub reprezentačných povinností. Až 85 percent zranení sa ťahá už od minulého roka," vyčíslil Benítez v reakcii na článok talianskeho denníka La Gazzetta dello Sport, ktorý poukázal na 15 svalových zranení v Benítezovom kádri.

"Hráme veľa zápasov, ale 80 percent tréningu je s loptou. V porovnaní s minulosťou máme polovicu času na načerpanie nových síl," bránil svoje tréningové metódy Benítez.

"Treba brať do úvahy, že minulú sezónu Inter hral až do úplného záveru v troch súťažiach, navyše tu boli majstrovstvá sveta. Jedinou záhadou je pre mňa McDonald Mariga. Reprezentoval Keňu a nedokážem pochopiť, ako mohol hráč jeho kvalít prísť k takémuto zraneniu," poznamenal španielsky kormidelník na margo Afričanových peripetií so štvorhlavým stehenným svalom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Benítez obhajoval svoje tréningové metódy