Bemaco odohrá so Šaľou tretí zápas o bronz

(Autor: ilustračné – archív)
Sportnet|23. máj 2015 o 00:00

Stav série medzi Šaľou a Prešov je na zápasy 2:0 pre jasného favorita zo "západu".

Spoločná slovensko–česká súťaž hádzanárok (WHIL) vrcholí národnými zápasmi play–off. V slovenskej časti siaha na ďalší majstrovský titul Iuventa Michalovce, ktorá vedie na zápasy 2:0 nad Partizánskym.

PREŠOV. Interligový nováčik sezóny 2014/2015 Bemaco Prešov neprešiel v semifinále národného play-off cez obhajkyne titulu.

O konečné umiestnenie hrá prešovské družstvo so Slovanom Duslo Šaľa, súperom, ktorý na veľké prekvapenie nesúperí v tomto ročníku o titul, ale „len“ o bronz s nováčikom súťaže.

V jednom družstve matka s dcérou

Stav série medzi Šaľou a Prešov je na zápasy 2:0 pre jasného favorita. Bemaco prehralo pred týždňom dva zápasy na ihrisku Slovana Duslo 20:30 a 18:37.

Tretí zápas je na programe v Športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove na Baštovej, domovskom to stánku prešovských hádzanárok, dnes od 18. hodiny.

Na prešovské družstvo sa v závere sezóny zosypala kopa problémov. Hráčky prenasledovali zranenia, nemoci, rodinné, študijné či pracovné povinnosti.

Tie poznačili výsledky niektorých stretnutí, pre ktoré musel tréner Bemaca Pavol Hižnay v zostave silno improvizovať, do hry nasadiť aj ďalšie mladé talenty z prešovskej ženskej hádzanárskej liahne.

„Favorit je stále jednoznačne Šaľa, kvalitou kádra, skúsenosťami. Už pred sériou zápasov o konečné tretie miesto som s ohľadom na aktuálny stav nášho kádra vravel, že Bemaco nebude bojovať ani tak o bronz, ako skôr o česť. Platí to aj pred dnešným zápasom. Samozrejme, náš cieľom je odohrať dôstojnú partiu a aspoň takýmto spôsobom sa poďakovať priaznivcom nášho klubu za výdatnú podporu v zápasoch WHIL i národnom play–off. Ani dnes ale zďaleka nebudeme kompletní. Situácia dospela tak ďaleko, že do družstva sa na záver sezóny vracia skúsená Miroslava Kundrátová, pamätníčka voľakedy slávnej éry prešovskej ženskej hádzanej. Mimochodom, v tíme bude spoluhráčkou svojej dcéry Barbory,“ aj touto interesantnou informáciou dokreslil P. Hižnay aktuálny stav kádra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bemaco odohrá so Šaľou tretí zápas o bronz