Belgický futbal stratil veľký talent, Malanda zahynul na diaľnici

Junior Malanda.
Junior Malanda. (Autor: SITA/AP)
TASR|11. jan 2015 o 12:26

Futbalový svet zarmútila správa o úmrtí mladého stredopoliara Wolfsburgu.

HANNOVER. Futbalový svet v sobotu zarmútila správa o úmrtí mladého stredopoliara VfL Wolfsburg Juniora Malandu.

Dvadsaťročný Belgičan tragicky zahynul pri dopravnej nehode. Podľa polície auto dostalo šmyk, narazilo do stromu a niekoľkokrát sa prevrátilo. K nehode prišlo na diaľnici v Severnom Porýní-Vestfálsku za nepriaznivého počasia.

Malanda bol spolujazdcom a podľa nemeckých médií ho náraz vymrštil z auta a následne podľahol zraneniam.

"Silno nás to šokovalo. To, čo prežívame, sa len ťažko dá vyjadriť slovami. Všetci sme ho milovali," cituje Reuters športového riaditeľa Wolfsburgu Klausa Allofsa.

"Bol to skvelý človek a vynikajúci hráč, ktorý bol len na začiatku svojej kariéry. V tomto ťažkom čase sú naše myšlienky s jeho rodinou a priateľmi."

kvetz_r1906_res.jpeg

Spomienka na Juniora Malandu vo Volkswagen Arene vo Wolfsburgu. FOTO - SITA/AP

Jeho klubový spoluhráč a krajan Kevin De Bruyne nemohol správe uveriť. "Je to zvláštne počuť ráno svojho priateľa a potom sa dozvedieť niečo takéto. Táto strata prišla príliš skoro. RIP priateľ môj."

Dánsky útočník Nicklas Bendtner nadviazal na jeho slová: "Nielen úžasný hráč, ale aj úžasný človek. Nikdy na teba nezabudneme."

Malanda odohral v najvyššej nemeckej súťaži 17 zápasov, z nich desať v tejto sezóne. Dvakrát sa zapísal do streleckej listiny.

Jeho kvality si dobre uvedomoval aj tréner belgického národného tímu Marc Wilmots. "Belgický futbal prišiel o jednu zo svojich najväčších nádejí. Moje myšlienky sú s jeho rodinou a priateľmi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Belgický futbal stratil veľký talent, Malanda zahynul na diaľnici