Beck i Hrbatý po prehre v prvom kole štvorhry sklamaní

TASR|15. aug 2004 o 14:11

Atény 15. augusta (TASR) - Slovenský tenisový pár Dominik Hrbatý - Karol Beck ukončil svoje účinkovanie vo štvorhre olympijského turnaja v Aténach už ...

Atény 15. augusta (TASR) - Slovenský tenisový pár Dominik Hrbatý - Karol Beck ukončil svoje účinkovanie vo štvorhre olympijského turnaja v Aténach už v úvodnom kole, v ktorom za 76 minút prehral s kanadským párom Daniel Nestor - Fred Niemeyer hladko v dvoch setoch 2:6, 5:7. Hrbatý s Beckom po neúspechu netajili sklamanie, uznali však kvality súperov a v ďalšom priebehu olympiády zamerajú svoju pozornosť na dvojhru, kde majú vyššie ambície.

"Neočakával som, že vo štvorhre urobíme dieru do sveta a nepočítal som ani s nejakou medailou. Dúfal som však, že vyhráme kolo-dve, ale nepodarilo sa nám splniť náš cieľ. Na štvorhru sa vyslovene nešpecializujeme a s Karolom spolu hrávame debla prakticky iba dva-trikrát do roka. Bojovali sme, dali sme do toho všetko, ale nevyšlo to. Ja som svoju prvú olympiádu zažil v Sydney a tam som bol tiež veľmi nervózny v prvom zápase. Myslím však, že na všetko, čo je nové, si človek postupne musí zvyknúť. Každý musí prejsť určitým krstom a možno, že keď sa spolu s Karolom predstavíme na ďalšej olympiáde v Pekingu, tak to bude oveľa lepšie. Budeme už starší a skúsenejší a budeme mať na svojom konte viac zápasov," povedal Hrbatý, ktorý priznal, že o víťazstve kanadského páru vo veľkej miere rozhodli deblové kvality a skúsenosti Daniela Nestora. Kanadský veterán získal na predchádzajúcej olympiáde v Sydney spolu so Sebastianom Lareauom zlatú medailu a aj v dueli 1. kola štvorhry v Aténach bol neraz ústrednou postavou na dvorci.

"Daniel Nestor je jedným z najlepších deblistov sveta a to potvrdil aj v tomto zápase. Kanaďania výborne podávali, zo začiatku sme mali problémy zvyknúť si na ich prvý servis, lebo ho dosť menili. Raz dali rýchly priamy servis, raz rotovaný a pomalý a k tomu ešte fúkal vietor. V druhom sete sa nám nakoniec podarilo brejknúť na moje veľké prekvapenie Nestora, skôr som si myslel, že prelomíme podanie Niemeyera. Kanaďania však koncovku setu zvládli lepšie a tešili sa z postupu do 2. kola," dodal zverenec trénera Mojmíra Mihála.

Sklamanie netajil ani olympijský debutant Beck, ktorý očakával, že so svojím kolegom z daviscupového tímu budú klásť kanadskému páru väčší odpor. "Čakal som od toho trochu viac, myslel som, že zahráme lepší zápas. Prvý set nám nevyšiel, tam sme vlastne ani nereturnovali a ja som si dvakrát prehral servis. Potom sme sa trochu chytili v druhom sete, aj sme ich brejkli naspäť, ale dnes sa mi v tom vetre strašne zle servovalo a oni zasa dobre returnovali. Rozhodlo to, že ma vždy brejkli, takže som z toho sklamaný," povedal zvolenský rodkák na margo svojho premiérového vystúpenia pod piatimi olympijskými kruhmi.

Obaja slovenskí reprezentanti sa teraz budú môcť naplno sústrediť na účinkovanie vo dvojhre. Hrbatý, ktorý v tomto roku vyhral tri turnaje ATP v Adelaide, Aucklande a Marseille a na podujatí série Masters v Cincinnati ukončil 23-zápasovú víťaznú šnúru svetovej jednotky Švajčiara Rogera Federera, nastúpi v pondelok v 1. kole singla proti Maročanovi Younesovi El Aynaouimu, Becka čaká Argentínčan Augustin Calleri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Beck i Hrbatý po prehre v prvom kole štvorhry sklamaní