Basketbalistky Košíc chcú ísť v Európskej lige až do Final Eight

TASR|14. júl 2011 o 11:25

Na predsezónnej hráčskej súpiske sa objavilo päť nových mien, asi najväčšou novinkou je návrat Litovčanky Ivety Saulkauske.

KOŠICE. Basketbalistky Dobrých anjelov Košice odštartujú novú sezónu so staronovým názvom Good Angels Košice, pričom sa vynechá slovenský preklad.

V hráčskom kádri prišlo k viacerým zmenám, no kapitánkou zostáva naďalej Zuzana Žirková. Na predsezónnej hráčskej súpiske sa objavilo päť nových mien, no asi najväčšou novinkou je návrat Litovčanky Ivety Saulkauske.

Okrem nej sa v metropole východu predstavia aj Američanka Kayla Pedersenová, Moldavčanka s ruským pasom Natalia Vieruová, Islanďanka Helena Sverrisdottirová a Slovenka Katka Pindrochová.

Ešte čakajú na Američanku

"Po odchode viacerých hráčok nezostal kameň na kameni. Kapitánkou bude Zuzana Žirková, verím, že si po zranení zahrá aj Janka Čarnoká. Mali sme záujem aj o slovenské reprezentantky Klaudiu Lukačovičovú a Annu Jurčenkovú, no dali prednosť lepším ponukám. Dohodli sme sa so spomínanými hráčkami. Jediné miesto, ktoré ostáva otvorené, je pre jednu Američanku, ale s týmto ešte počkáme," povedal generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský.

Zmeny zasiahli aj realizačný tím. Klub opustil doterajší asistent Ján Krajňák, na jeho mieste ho nahradí Maroš Kováčik, ktorý povedie aj "dvadsiatku" Košíc.

Tá bude v novom ročníku pôsobiť v najvyššej súťaži. Kondičnou trénerkou oboch družstiev bude bývalá hráčka Good Angels Košice Katarína Hricková.

"Verím, že náš mládežnícky klub bude plnohodnotným súperom. Snažíme sa pracovať s mládežou a nachádza sa v ňom dvanásť nádejí. Líderkou je Martina Kiššová, ktorá sa však dosť nepríjemne zranila," prezradil Jendrichovský.

Podľa slov prezidenta klubu Róberta Jana sú ciele v slovenskej súťaži tie najvyššie a v EL sa tím bude snažiť zvíťaziť v každom zápase, tajným snom je zahrať si vo Final Eight.

"Dúfam, že nesklameme. Tím je nový a verím, že ho dáme, čo najskôr dokopy. Hráčky veľmi nepoznám, ale po ich príchode sa spoznáme, začneme trénovať a uvidíme..." skonštatovala kapitánka Zuzana Žirková.

So žrebom sú spokojní

Generálny manažér vyjadril i spokojnosť so žrebom Európskej ligy. Tá sa po novom bude hrať už iba v troch skupinách, dve budú osemčlenné, jedna sedemčlenná. Na postup do play off je potrebné skončiť v skupine prinajhoršom na piatom mieste. "

Sme spokojní, nemôžem povedať, že žreb bol nemilosrdný. Ak by som si mal vybrať, tak by som chcel byť práve v C-skupine a my máme reálnu šancu aj s tým, že nebude rovnakí ako minulý rok, hrať vyrovnané partie, či už s Tarantom, Krakovom alebo Madridom," povedal Jendrichovský, ktorého potešila aj ekonomicky zvládnuteľná C-skupina, keďže trikrát budú môcť za súpermi vycestovať autobusom.

Príprava tímu sa začne realizovať až v priebehu budúceho mesiaca, pričom sú na stole viaceré ponuky na kvalitne obsadené turnaje.

Klub bude mať v nasledujúcej sezóne na slovenskú extraligu vstup zdarma, na Euroligu sa vstupné na domáce zápasy bude vyberať vo výške 5 eur.

Káder pre sezónu 2011/12:

Rozohrávačky: Miljana Bojovičová (Srb.), Jana Čarnoká, Zuzana Žirková

Krídelníčky: Martina Kiššová, Lucia Kupčíková, Erin Lawlessová (USA/SR), Katarína Pindrochová, Helena Sverrisdóttirová (Isl.)

Pivotky: Beáta Janoščíková, Kayla Pedersenová (USA), Iveta Šalkauskeová (Lit.), Natalia Vieruová (Rus.)

sita

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Basketbalistky Košíc chcú ísť v Európskej lige až do Final Eight