Bartečko historicky prvým strelcom levov v KHL

Je tam. Bartečko strieľa prvý gól levov v KHL.
Je tam. Bartečko strieľa prvý gól levov v KHL. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|14. sep 2011 o 00:00

Kapitán tímu Ľuboš Bartečko sa stal historicky prvým strelcom mužstva HC LEV Poprad v Kontinentálnej hokejovej lige.

Kapitán tímu Ľuboš Bartečko sa stal historicky prvým strelcom mužstva HC LEV Poprad v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL).

POPRAD. V 40. minúte znižoval stav stretnutia s Metallurgom Magnitogorsk na 1:3. V záverečnej tretine svojím druhým presným zásahom dokonca znížil na rozdiel jediného gólu, no ani to napokon jeho tímu na zisk bodu nestačilo.

Hostia spečatili svoje víťazstvo v posledných sekundách gólom do prázdnej bránky.

„Čakali sme ťažký zápas a taký aj bol. Vedeli sme, že Metallurg bude silný súper a začali sme dobre. Druhá tretina nám však ušla. Všetci sme sedeli na striedačke, neboli sme živí. Po nej sme si v kabíne povedali pár slov, že ideme do toho, že môžeme hrať aj s týmto súperom. Ukázalo sa, že naozaj môžeme. Dali sme nejaké góly a mohol z toho byť ešte pekný výsledok. Celkovo by som to zhodnotil, že dve tretiny dobré a jedna zlá. Pozitívum z tretej tretiny si zoberieme do ďalšieho zápasu a od toho sa odrazíme,” povedal po stretnutí Ľ. Bartečko.

Čo podľa kapitána chýbalo levom k tomu, aby v premiérovom zápase v KHL bodovali? „Viac agresivity pri bráne súpera, kde sme sa mali viac tlačiť, i väčšia početnosť streľby. Ako sme videli, gól sa dá dať aj spoza bránkovej čiary. Musíme viac strieľať,” zdôraznil dvojgólový strelec, ku ktorému sa však v tejto činnosti jeho spoluhráči nepridali.

Desaťminútový výpadok

Levov môže mrzieť desaťminútový herný výpadok v druhej tretine, počas ktorého až trikrát inkasovali. To ich stálo bodový zisk v tomto dueli.

„Takto to ďalej nepôjde a nemôžeme to takto robiť. Budem sa snažiť viesť toto mužstvo tak, aby sme každý jeden zápas odohrali na maximum, každý jeden z nás. Tak, aby sme ani v jednej tretine nemali žiadne výkyvy. Máme teraz tri dni na to, aby sme sa dali dokopy. Ideme ďalej,” naznačil Ľ. Bartečko.

Potlesk napriek prehre

Povzbudením pre hráčov určite bolo, že napriek prehre diváci po záverečnom hvizde rozhodcu vstali a skandovali.

„Pre nás je to veľmi pozitívne. Diváci sú všade nároční a pred zápasom sme si povedali, že iba bojovnosťou si ich môžeme prilákať na tribúny. V prvej a tretej tretine sme takto hrali,” uzavrel Ľ. Bartečko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bartečko historicky prvým strelcom levov v KHL