Bardejovčania zažili gala majstrov bojových umení

Tyron Zeuge.
Tyron Zeuge. (Autor: Twitter/MZ-Sport )
Juraj Ščerbík|7. dec 2016 o 00:00

V ringu zvládli údery súperov Cingeľová a Billý z Bardejova i Servatka z Prešova.

BARDEJOV. Priaznivci bojových umení sa zišli v Bardejove. Bodovali i domáci či Prešovčan Ladislav Servatka.

V Mestskej športovej hale sa uskutočnilo gala majstrov bojových umení Angels of glory 3. Prizeralo sa okolo 800 divákov, ktorí boli svedkami zaujímavých zápasov.

Z domáceho Edymax Kicboxingu Bardejov si víťazstvo vybojovali Martina Cingeľová a Patrik Billý. Z prešovského Panteru Ladislav Servatka nedal šancu domácemu Sabovi.

Opasok medzinárodného majstra federácie WAKO získal vo vrchole večera Arkadiusz Kaszuba z Poľska proti Slovákovi Jozefovi Kolodzeyovi.

Desať zápasov rozhodovali domáci aj slovenskí rozhodcovia. V sprievodnom programe nechýbali gymnastika, hudba i tombola.

Organizátor večera bol šéftréner domáceho klubu Vladimír Dudinský, ktorému sa podarilo splniť predstavu o takomto predstavení.

"No myslel som si, že nás príde povzbudiť viac Bardejovčanov. Som spokojný s našimi členmi klubu, ktorí zanechali dobrý dojem. Jedine Tomáš Cingeľ mal ťažkého súpera. Aj Kristián Kozák bol dobre pripravený, tentoraz na súpera nestačil. Len škoda, že proti Martine Cingeľovej nenastúpila Nižníková z Košíc, bol by to jeden z vrcholov v ringu. Naša desať násobná majsterka Slovenska si aj tak dobre poradila. Nad 90 kg Martina Sabo, ktorý za nás hosťuje, aj keď nie je veľmi skúsený, pobil sa parádne. Potešil ma aj odchovanec Viliam Vanta, dal sa na rozhodcovskú dráhu. Bol veľmi dobrý kickboxer, teraz všetko rozhoduje poctivo,“ povedal.

Maturantka Cingeľová

Na SPŠ v Bardejove sa Martina Cingeľová hotuje maturovať. V ringu je už osvedčená a skúsená boxerka, v sobotu večer jej akurát chýbala súperka.

„Nižníková sa po ME zranila, odriekla štart. No duel s Knižkovou sa mi vydaril. Tešila som sa na súboj. Vedela som, že je slabšia kondične pripravená. No aj keď má dlhé ruky, tak platili kopačky na hlavu. Moja kondícia je veľmi dobrá, venujem sa aj iným športom,“ uviedla úspešná športovkyňa.

V dobrej nálade do ringu nastupoval Prešovčan Ladislav Servatka, aj keď mal za sebou náročné zápasy: „Kontaktoval ma Dudinský na duel so Sabom, prijal som to. Videl som ho akurát na internete a očakávam víťazstvo. Mám za sebou ťažký zápas s majstrom sveta WAKO, prehral som, no je to veľmi dobrá skúsenosť.“
Moderátor gala večera bol prezident Slovenského zväzu kickboxingu Peter Onuščák.

Netajil, že takéto podujatie má jedného menovateľa: „Domáci klub zdobí tretie miesto v národnej Open lige, nechýba výrazná základňa skúsených i talentovaných borcov. Je tu tradícia, ktorej sa chopil Vlado Dudinský, je osobný promotér večera. Naši mladí tu majú možnosť prezentovať sa na takýchto polo profesionálnych súťažiach. Príťažlivý bol profesionálny zápas o majstra WAKO PRO, o ktorý sa usiloval náš reprezentant Kolodzey. Poliakovi Kaszubovi nestačil.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, v predaji od utorka 6. 12. do pondelka 12. 12.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovčania zažili gala majstrov bojových umení