Barcelona nedala AC ani gól, Bayern vyhral 2:0

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. mar 2012 o 22:40

Aj po zápase s Barcelonou platí, že AC Miláno doteraz nikdy neprehral v domácom štvrťfinále Ligy majstrov.

BRATISLAVA. AC Miláno a FC Barcelona sa rozišli na San Sire bez gólov, čo je do odvety väčším prísľubom pre obhajcu titulu v Lige majstrov.

V druhom stredajšom stretnutí si výbornú východiskovú pozíciu do odvety vytvoril Bayern Mníchov, ktorý vyhral na ihrisku Olympique Marseille 2:0.

Barcelona milánsku obranu neprebila

Nažhaviť divákov na San Sire mohli hneď v úvode Boateng a hlavne Robinho, strela prvého z dobrej parkety však mierila iba do bloku a Brazílčan si z piatich metrov vybral namiesto barcelonskej brány oblohu. Milánčania si postavili pred vlastnou bránou mohutný val a sústredili sa na protiútoky.

Na konci prvej štvrťhodinky predstavila nacvičený signál Barca, Sánchez však v súboji s Abbiatim neuspel ani so zakončením, ani s reklamovaním pokutového kopu.

V skvelom tempe sa akcie striedali na oboch stranách, nakloniť misku váh pre svojich mohol najprv Ibrahimovič, viac šancí i optickú prevahu však do konca dejstva mali už hostia. Alvés dorážku, Messi a Xavi pokusy zvnútra šestnástky a Sanchéz "samostatný nájazd" však nezvládli, čo rezultovalo do bezgólového polčasu.

Po zmene strán sa Katalánci prvých 25 minút k súvislejšiemu tlaku nedostali, pretože milánska obrana fungovala výborne a kvalita duelu upadla.

Obaja tréneri prestriedali, ale na druhopolčasovom nepresvedčivom predstavení z oboch strán to nič nezmenilo. Messi ešte v závere mohol zaistiť víťazstvo, no jeho strelu z 8 metrov počas celého duelu spoľahlivý Abbiati kryl.

Tradiční súperi

Aj po stredajšom meraní síl stále platí, že AC Miláno, so siedmimi titulmi druhý najúspešnejší európsky klub, doteraz nikdy neprehral v domácom štvrťfinále (bilancia 10 víťazstiev a päť remíz).

AC Miláno a FC Barcelona tradične patria medzi najväčších favoritov na celkové víťazstvo v Lige majstrov, v jej aktuálnej edícii na seba majú výnimočné "šťastie", pred štvrťfinále sa stretli už aj v základnej H-skupine. V Katalánsku sa na úvod zrodila remíza 2:2, v milánskej odvete, kde sa hralo už iba o konečné umiestnenie, zvíťazili hostia tesne 3:2.

Pre oba tímy to bola už štrnásta vzájomná konfrontácia, z ktorých AC vyhral štyri a "Barca" päť (skóre z pohľadu FC Barcelona 19:18). Víťaz tohto dvojzápasu sa v semifinále stretne s úspešnejším z dvojice Benfica Lisabon (Portug.) - FC Chelsea (Angl.).

Bayern s pohodlným náskokom

V Marseille sa hralo od úvodu podľa taktovky Bayernu, no jeho snahe o zabezpečenie vedenia chýbali pokusy o ohrozenie domácu bránu. Veľkú šancu paradoxne mal v úvode domáci Fanni, ktorý Valbuenov center hlavičkoval len do Neuera.

Na konci polčasu sa dočkali gólu viac tlačiaci Bavori. Robben vysunul Gomeza a kanonier strelou zo šestnástky našiel miesto medzi rukami brankára Andradeho - 0:1.

Marseille sa snažilo v druhej časti, malo viac striel na bránu, no znovu sa tešil Bayern. V 70. minúte si vymenili loptu Robben a Müller a prvý menovaný posunul svoj tím ešte bližšie k semifinále.

Pre tieto mužstvá to bola historicky prvá vzájomná konfrontácia. Marseille nezvíťazilo už v deviatom súťažnom zápase za sebou.

V semifinále sa postupujúci z tohto dua stretne s lepším z dvojice FC APOEL (Cyp.) - Real Madrid (Šp.).

ico

Výsledky:

Olympique Marseille (Fr.) - Bayern Mníchov (Nem.) 0:2 (0:1)

Góly: 44. M. Gómez, 69. Robben rozhodoval: Carballo (Šp.)

Marseille: E. Andrade - Azpilicueta, Fanni, N'Koulou, Morel - Alou Diarra (71. Benoit Cheyrou), M'Bia - Amalfitano (68. Brandao), Valbuena, A. Ayew - Rémy

Bayern Mníchov: Neuer - Lahm, J. Boateng, Badstuber, Alaba - Luiz Gustavo, Kroos (63. Tymoščuk) - Robben, T. Müller (70. Schweinsteiger), Ribéry (78. Pranjič) - M. Gómez



AC Miláno (Tal.) - FC Barcelona (Šp.) 0:0

rozhodoval: Eriksson (Švéd.)

AC Miláno: Abbiati - Bonera, Nesta (74. Mesbah), Mexés, Antonini - Nocerini, Ambrosini, Seedorf - K. P. Boateng (67. Emanuelson) - Robinho (57. El Shaarawy), Ibrahimovič

FC Barcelona: Víctor Valdés - Daniel Alves, Piqué, Mascherano, Puyol - S. Busquets - Xavi, S. Keita - Messi, Iniesta (65. Cristian Tello) - A. Sánchez (76. Pedro Rodríguez)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Barcelona nedala AC ani gól, Bayern vyhral 2:0